Bouw Diamantlaan door Portaal van start

Deel dit artikel

De voorbereidingen van de bouw van het nieuwe complex aan de Diamantlaan zijn in volle gang. Op dit moment is begonnen met het bouwrijp maken van het terrein. De verwachting is dat in november de eerste paal de grond in gaat.


Het nieuwe complex aan de Diamantlaan in Leiden krijgt de naam Trisor. Deze naam is een afgeleide van de woorden ‘treasure’ of ‘trésor’ dat ‘schat’ betekent. Dit is een toepasselijke naam voor de mooie woningen die in de Edelstenenbuurt komen te staan. Trisor is gekozen omdat er drie (de Tri uit Trisor) woongebouwen komen, waarvan één met woontoren.


Planning van de bouw
 

Inmiddels is er begonnen met het bouwrijp maken van het terrein. Dat betekent dat de leidingen die er nog liggen in kaart worden gebracht en de grond wordt geëgaliseerd om het geschikt te maken voor de start. Er wordt vanaf twee kanten (de kant van de dr. Lelylaan en de kant van de Smaragdlaan) gestart met de bouw. Het complex bestaat uit drie woongebouwen waarvan één met woontoren. Er komen zowel appartementen als eengezinswoningen en het complex zal ook een aantal zorginstellingen en maatschappelijke voorzieningen gaan huisvesten. De verwachting is dat de eerste woning begin 2012 wordt opgeleverd. De verkoop van de woningen start in september 2009. De werving voor de verhuur van de vrije-sectorwoningen start naar verwachting begin 2011. De sociale huurwoningen worden vanaf medio 2011 op Woonzicht aangeboden. Architect VVKH uit Leiden tekende voor het ontwerp en de bouw van het complex wordt uitgevoerd door Smits Bouwbedrijf uit Beverwijk. Met de realisatie van dit mooie wooncomplex komt er wat moois en tastbaars op het stuk grond wat zo lang heeft braak gelegen. Variatie in de wijk Trisor wordt een uniek wooncomplex. Het zorgt voor een verrijking in de wijk. Door de variatie van wonen en voorzieningen biedt dit deel van de wijk de bewoners een comfortabele woonomgeving. Trisor biedt ruim 300 merendeels levensloopbestendige huur- en koopwoningen: Hierbij werkt Portaal samen met drie zorginstellingen. Zo komen er zorgwoningen, maar ook een lunchcafé en een fietsenwerkplaats, gerund door de cliënten van deze zorginstellingen. Op de website www.trisor.nl kunnen huurders, omwonenden, potentiële kopers en woningzoekenden alle informatie vinden over dit nieuwe deel van de Hoge Mors.

Geef een reactie