Rijkssubsidie definitief naar de Oude Rijnzone


Deel dit artikel

Het ministerie van vrom stelt definitief de eerder toegezegde 30 miljoen euro beschikbaar voor de uitvoering van projecten in de Oude Rijnzone. Dat blijkt uit een recent verstuurde brief van demissionair minister Huizinga aan de provincie Zuid-Holland. ,,Hiermee is een nieuwe stap gezet om de plannen voor het gebied ook daadwerkelijk uit te voeren”, aldus de provincie.

De rijkspenningen zijn bedoeld voor het opknappen en opnieuw inrichten van bedrijventerreinen in Leiderdorp (Lage Zijde), Rijnwoude (Hoogewaard) en Alphen aan den Rijn (Rijnhaven). Ook gaat een deel van de 30 miljoen euro naar de aanleg van de Máximabrug tussen Alphen en Koudekerk en naar de aanleg van groenstroken bij nieuwe woon-werklocaties in Rijnwoude en Bodegraven.

Toenmalig minister Cramer stelde een jaar geleden in Alphen de 30 miljoen al in het vooruitzicht. Voorwaarde was wel dat de deelnemende gemeenten Alphen, Bodegraven, Leiderdorp, Rijnwoude, Zoeterwoude en de provincie Zuid-Holland zouden samenwerken. Alle raden hebben inmiddels ingestemd met deze zogeheten gemeenschappelijke regeling.

Geef een reactie