’Diac’ bij beste elf van Nederland


Deel dit artikel

Het Leidse Diaconessenhuis is met stip gestegen in de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad. Van een lage middenmoter (77ste) in 2010, prijkt het hospitaal nu op een elfde stek. ,,De beloning voor hard werken’’, aldus een woordvoerster.

Vorig jaar nog liet het ziekenhuis, na een lage klassering, weten niet erg graag aan dergelijke kwaliteitsvergelijkingen mee te willen werken. ,,Dat was toen niet de test van het AD, maar van het weekblad Elsevier’’, verklaart de woordvoerster. ,,Het ging ook om een heel ander soort ranglijst, die door een onderzoeksbureau was opgesteld aan de hand van vragenlijsten. Dat vonden wij niet zuiver en daar wilden we niet aan meewerken. De lijst van het AD richt zich vooral op klanttevredenheid en prestatie-indicatoren. En nemen we dus wel serieus.’’

Geef een reactie