1e ‘Abswoude Winterbandenfestival’ een groot succes


Deel dit artikel

Zaterdag 17 september werd bij Profile Tyrecenter Abswoude Autopromenade het 1e Abswoude Winterbandenfestival gehouden. Iedereen kon hier kennis maken met de voordelen van winterbanden. Onder begeleiding van meerdere professionele testrijders werd het verschil tussen zomer- en winterbanden gedemonstreerd. Speciaal voor deze gelegenheid was er een slipmat aangelegd waar men de werking van winterbanden kon ervaren. Velen die nog nooit met winterbanden hadden gereden, waar zeer onder de indruk van het verschil tussen zomerbanden en winterbanden bij gladde en natte omstandigheden. Anderen die al wel ervaring hadden met winterbanden, kregen nogmaals de bevestiging dat winterbanden het veilig rijden flink bevorderd.

Een gezellige dag
Er was voor iedereen wel wat bijzonders te beleven. Zo konden kinderen een auto beschilderen, was er ook een springkussen, en konden ze ook in een Formule 1 simulator rijden. Hier werd overigens ook door menig volwassene gretig gebruik van gemaakt. Al snel ontstond er een gezellige en ongedwongen sfeer waar bij men zich graag door deskundigen liet informeren over winterbanden, maar ook over autocovers (om een auto ijs- en sneeuwvrij te houden) en sneeuwkettingen. De gastvrouwen zorgden er voor dat iedereen de dag kon beleven onder het genot van een kopje koffie en een verse gevulde koek.

Na het middaguur werd de barbecue aangestoken. Voor velen was dit het sein om het kopje koffie te vervangen voor een gratis Red Bull, en de gevulde koek voor een lekker sateetje. Uiteindelijk was het door Profile Tyrecenter Abswoude Autopromenade georganiseerde 1e Abswoude Winterbandenfestival een zeer geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is. Heeft u het 1e Abswoude Winterbandenfestival gemist? U bent bij Profile Tyrecenter Abswoude Autopromenade altijd welkom voor een goed advies over zomer- en winterbanden.

One Comment

  1. Leuk initiatief van Abswoude. Was uitgenodigd via facebook maar lukte helaas niet om aanwezig te zijn. Met het oog op het weer van de laatste jaren zijn winterbanden eigenlijk een must als je voor veiligheid gaat.

Geef een reactie