Deel van Leidse Luba Groep failliet


Deel dit artikel

Een deel van de Leidse Luba Groep is failliet. Het gaat om het onderdeel Holding Pd (personeelsdiensten) BV. Door dat faillissement komen tien mensen op straat, zegt Luba-topman Johan Doornenbal. ,,Maar de Luba Groep wankelt niet.’’

=

Onder de failliete Holding Pd, gevestigd aan de Hooigracht in Leiden, hangen drie kleine werkmaatschappijen die opereren in een markt waarin de ’financiële tegenwind enorm is’, zegt Doornenbal. Het gaat om Luba Overheid, Luba Studenten en Luba Financiën.

,,Die lijden al drie jaar verlies’’, aldus de directeur. ,,Ik kan het niet mooier maken dan het is. Bij de overheid wordt nog maar weinig personeel ingehuurd en in de financiële sector hangt de vlag ook niet uit. Het is puur de markt die ze parten speelt.’’

Curator Caroline de Weerdt heeft goede hoop dat zij de drie BV’s, waar nog eens 24 mensen werken, bij een ander bedrijf kan onderbrengen. Voor de Holding Pd werd half september surseance van betaling verleend. ,,En het was al snel duidelijk dat er geen geld in de boedel was om salarissen te betalen’’, aldus De Weerdt.

De holding en de drie werkmaatschappijen vormen een klein onderdeel van Luba, goed voor één procent van de jaarlijkse omzet van honderd miljoen euro. Luba heeft 45 uitzendbureaus en zo’n driehonderd personeelsleden. Doornenbal: ,,En het is misschien wrang om te zeggen, maar met de rest van het bedrijf gaat het goed.’’

Geef een reactie