Winnaars Rabobank Wensenfonds bekend gemaakt


Deel dit artikel

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking van het Rabobank Wensenfonds 2011, op donderdag 22 september, zijn de 22 winnaars van het Wensenfonds bekend gemaakt. De inwoners van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest hebben door het uitbrengen van hun stem de winnaars bepaald. Daarnaast kozen de medewerkers van de bank een winnaar en werden er door de jury 2 sympathieprijzen toegekend. In totaal werd dit jaar een record aantal van 14.025 stemmen uitgebracht.

Ritmische Gymnastiek Leiden verzamelde dit jaar de meeste stemmen, 1724 in totaal, voor een nieuwe wedstrijdvloer. Daarnaast kende eigenlijk iedere categorie een duidelijke winnaar. In de categorie ‘Zorg’ was dat Gemiva SVG Activiteitencentrum Gading met 326 stemmen voor een aangepaste driewielfiets en medewerkersfiets. In de categorie ‘Buurt & Wijk’ verzamelde Stichting Natuurspeeltuin Leiderdorp 301 stemmen voor de aanschaf van banken en picknicktafels. Bij ‘Maatschappelijke dienstverlening’ sprong Stichting De Broodtrommel er uit met 435 stemmen voor spelmaterialen. Show- en Marchingband Amigo haalde voor de aanschaf van nieuwe schoenen de meeste stemmen in de categorie ‘Cultuur & Muziek’ (527). In de categorie ‘Onderwijs’ ten slotte was de Ouderraad van De Tweemaster de duidelijke winnaar. Op hun wens, een duikelrek, werd 560 keer gestemd.

Bij de Rabobank medewerkers was de wens van het Rijnland Ziekenhuis, workshops voor mensen met kanker, favoriet. De jury van het Rabobank Wensenfonds koos tenslotte 2 sympathieprijzen, deze gaan naar de Parkinson Patiënten Vereniging voor een dagje uit en vrijwilliger Mevrouw Lepelaar voor het opknappen van de loods voor de kinder- en jeugdclub en buitenmaterialen.

Vanaf vandaag tot februari 2012 worden de winnende wensen uitgevoerd. Rond maart 2012 wordt gestart met een nieuwe editie van het Rabobank Wensenfonds.

Winnaars Rabobank Wensenfonds 2011

Zorg
-Gemiva SVG AC Gading Aangepaste driewielfiets en medewerkersfiets
-Diaconessenhuis, afd. oncologie Inrichting ontmoetingsruimte
-KDC De Walnoot Muziekinstallatie voor zwembad

Buurt en Wijk
-Stichting Natuurspeeltuin Leiderdorp Banken en picknicktafels
-Hortus Botanicus Nestkasten en flyers
-Stichting Jeugd en Samenleving Rijnland Twee informatieve filmpjes

Maatschappelijke dienstverlening
-Stichting De Broodtrommel Spelmaterialen
-Leidse Reddingsbrigade Nieuwe stoelen en tafels
-NSO De Vrijbuiters en Hockeyclub Alecto Speeltoestel
-Leiderdorpse Reddingsbrigade 50 x cursus auto te water

Cultuur en Muziek
-Show- en Marchingband Amigo Nieuwe schoenen
-Stichting Fields of Wonder Groene Kerst kerstbomentocht

Sport
-Ritmische Gymnastiek Leiden Wedstrijdvloer
-Gymnastiekvereniging Nieuw Brunhilde Videocamera, laptop, software
-Stichting Sagara Satrya’s Oegstgeest Tenten en opbergmateriaal
-Stichting IJshal Leiden AED en kinderhelmen
-Basketbalvereniging Oegstgeest Clubtenues

Onderwijs
-Ouderraad De Tweemaster Duikelrek
-Da Vincicollege Prullenbakken en grafittymateriaal

Rabowens
-Rijnland Ziekenhuis Workshops voor mensen met kanker

Sympathieprijs
-Parkinson Patiëntenvereniging Leiden Dagje uit
-Mevrouw Lepelaar, vrijwilliger Opknappen loods en buitenmaterialen

Geef een reactie