Zoeterwoudse kaasmakers winnen smaakwedstrijd


Deel dit artikel

Magdalène en Nico Captein uit Zoeterwoude hebben met hun traditionele Boeren Goudse Oplegkaas de landelijke Helden van de Smaak-verkiezing gewonnen. De verkiezing stond dit jaar in het teken van ambachtelijke boerenzuivel en kaas. De jury noemt Capteins kaas een ‘ware smaaksensatie’, die gemaakt wordt op een modern melkveebedrijf waar alles in het teken staat van het welzijn van de koeien. Ook roemt zij de ambachtelijke tradities waar de Zoeterwoudse kaasmakers aan vast houden. Aan de provinciale voorrondes deden 74 kandidaten mee. Per provincie kwam één winnaar uit de bus, de familie Captein deed mee voor Zuid-Holland. De verkiezing is een initiatief van onder meer de stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN) en EuroToques, een branchevereniging voor koks.

Geef een reactie