Goede Voornemens?

Het einde van het jaar is de tijd voor goede voornemens. Geen slechte traditie. Een nieuw jaar is een mooi ijkpunt om een en ander op te pakken. Maar eerst een vraag. Wat is er van de goede voornemens voor 2011 terecht gekomen? Dan bedoel ik natuurlijk niet al die voornemens zoals: meer bewegen, stoppen met roken, kilootjes kwijt raken ed. Ik bedoel de goede voornemens voor uw onderneming. Die had u vast. Maar het is vaak net als met die andere voornemens. Met enthousiasme begonnen maar…Vul maar in.

Hoe komt dat? Waarschijnlijk waren uw voornemens niet SMART. Dat is: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden. Voornemens en doelen die SMART zijn hebben meer kans om gerealiseerd te worden. Dat geldt ook voor de doelstellingen voor uw bedrijf. Ik daag u uit! Formuleer 10 doelstellingen die u voor 2012 met uw onderneming wil realiseren. Maak die doelstellingen SMART en vraag u periodiek af hoe het er mee staat. Grote kans dat u eind 2012 meer tevreden bent dan nu. Ik kan me best voorstellen dat u het lastig vindt om dit op te pakken.

Daar hebt u nu juist uw accountant voor. Hij is de sparringpartner bij uitstek om dit samen met u op te pakken.

Jaap Bergman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *