Finkenflügel Dakbedekkingen al 25 jaar specialist op het dak

Met goed vakmanschap, kwaliteit, persoonlijke aandacht alsook de nodige vernieuwing is het Theo Finkenflügel gelukt om een betrouwbaar, solide en professioneel werkend bedrijf op te bouwen. Finkenflügel Dakbedekkingen is dan ook al 25 jaar specialist op het gebied van dakbedekkingen. Om op het hoogtepunt te kunnen stoppen, vindt hij het nu tijd om iets rustiger aan te gaan doen. En dat betekent dat zijn zoon Werner meer op de voorgrond van het Alphense bedrijf zal treden.

Als 12-jarige jongen ging hij al stiekem met zijn vader mee het dak op. Gefascineerd door het gespecialiseerde werk besloot Werner Finkenflügel dan ook al jong in het familiebedrijf te gaan werken. Eerst op de werkvloer om alle kneepjes van het vak te leren en vanaf 1997 als mededirecteur in het nieuwe pand aan de Kalkovenweg. Zijn innovatieve inbreng zorgde onder meer voor de nodige automatisering op kantoor, betere werkomstandigheden voor het personeel, nog meer nadruk op klantgerichtheid alsook de meest recente kennis van belangrijke wetgeving.

“Daar zijn we inderdaad sterk in”, benadrukt Werner dit laatste punt. “Er verandert zoveel op wetgevingsgebied. Denk aan brandveiligheid, valbeveiliging en procedures. Tegenwoordig is de opdracht- gever verantwoordelijk voor het veilig werken op en onderhoud aan daken. We krijgen dan ook veel aanvragen voor het schrijven van veiligheidsprotocollen. Zo hebben we laatst de dakbedekking van sportpaleis Ahoy mogen vervangen en ook van een compleet op maat geschreven veiligheidsplan en veiligheidsankers voorzien.”

Kunststof dakbedekking

Maar ook projecten in de eigen stad, zoals het maken en plaatsen van het dak voor het Alphense gemeentehuis, kwamen van de hand van Finkenflügel. Vader Theo vult het verhaal aan: “Naast dat we volgens de laatste regels en wetten werken, leggen we dit ook altijd goed uit. Zo maken we complete bestekken en hebben we met iedere klant altijd een uitvoerig gesprek, waarin we van a tot z in kaart brengen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Op die manier werken we voor bedrijven, gemeentes, scholen en Verenigingen van Eigenaren. Van de grootste aannemers in Nederland tot de kleinste particulier. Van nieuwbouw tot renovatie.”

Omdat het bedrijf daarbij een voorkeur heeft om kunststof toe te passen, kun je gerust stellen dat dit materiaal door de jaren heen het specialisme geworden. “Wij zijn pro kunststof, omdat het niet alleen duurzamer en milieuvriendelijk is, maar ook veel veiliger voor onze medewerkers om te verwerken”, legt Werner de voorliefde uit. “Het is alleen heel moeilijk te verwerken, maar dat is voor onze gediplomeerde en gecertificeerde monteurs geen probleem.” Sowieso heeft het middelgrote familiebedrijf geen klagen over zijn personeel. “We werken met een hecht en trouw team van loyale en deskundige mensen. Het voordeel is dat we geen groot bedrijf zijn, dus de lijnen zijn kort waardoor er direct contact is met de verantwoordelijke. En dat werkt wel zo prettig voor onze klanten. Ze waarderen dat persoonlijke contact.”

Finkenflügel Dakbedekkingen VOF

Kalkovenweg 46
2401 LK Alphen aan den Rijn
T 0172 43 28 42
E [email protected]
I www.finkenflugel.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *