Toyota Avensis: ‘Prima eigentijdse zakenauto’

Toyota heeft zijn populaire zakenauto, de Avensis, op het gebied van rij-dynamiek, kwaliteit en uitrusting. Allereerst valt natuurlijk de nieuw vormgegeven voorkant op met de zogenaamde dubbele trapeziumgrille.

En de smalle koplampen met daytime running lights. In combinatie met de op de hoek geplaatste mistlampen heeft de nieuwe Avensis een krachtig front gekregen. De zijkant ziet er ook strak uit met de afgeplatte wielkasten en een fraaie raampartij. De lampen aan de achterkant zijn eveneens aangepakt en naast chromen accenten is ook gewerkt aan een hogere lichtopbrengst. Ook het interieur is wat strakker geworden.

Het dashboard heeft wat extra chroomaccenten en er is wat zachter materiaal toegepast waarbij de witte wijzers in de klokken het meest opvallend zijn. Chic vind ik de Alcantara bekleding die standaard wordt geleverd in de Dynamic Business uitvoering. De Avensis kan uitgerust worden met Toyota’s nieuwe multimediasysteem Touch &Go Plus voorzien van 3D-navigatie met spraakherkenning. Hoewel het aantal pk’s bij de nieuwe 124pk tellende 2.0 D-4D-F dieselmotor nauwelijks is gewijzigd, is wel het maximumkoppel nog eerder beschikbaar, doordat Toyota lichtere en sterkere materialen heeft toegepast. Prima eigentijdse zakenauto, vooral in de Wagon uitvoering.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *