Audi Q3: ‘Een aantrekkelijke SUV’

Jammer dat de extreme SUV’s de publieke opinie over dit type auto’s zo negatief hebben beïnvloed, zodat het milieutechnisch niet meer verantwoord zou zijn. Onzin! Alsof een 7-zitter MPV die slechts een paar per jaar volledig benut wordt zo’n milieulieverdje is.

Neem nu de nieuwe Audi Q3. Eigenlijk een stationwagon, maar dan op een hoger niveau. Letterlijk en figuurlijk. De Q3 heeft voor mijn gevoel een vriendelijke uitstraling door zijn wat ronde, bolle, maar zeker stoere vormen. De grote zwarte grille is onmiskenbaar Audi. Het interieur ziet er fraai afgewerkt uit, waarbij gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen en dat geldt zeker voor het dashboard. Het oogt rustig en verzorgd met her en der een alu-accent.

Lichte besturing

Het navigatiesysteem is niet geïntegreerd in het dashboard, maar klapt uit. Natuurlijk een makkelijke instap en een hoge zit. De stoelen zitten plezierig met volop ruimte voor de passagiers, zowel voor als achter. De kofferbak is redelijk ruim. Helaas klapt de achterbank niet helemaal plat, zodat er geen vlakke laadvloer mogelijk is, maar dat is een detail. De Q3 rijdt sportief en stuurt redelijk licht. De bediening is soepel en verfijnd en de auto rijdt mooi strak. Met de flinke lijst aan opties kan je deze Audi Q3 helemaal zo luxe en duur maken als je zelf wilt. Een aantrekkelijke SUV.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *