Nissan Juke: ‘Opvallende, stoere auto’


Deel dit artikel

Een verademing dat autofabrikanten weer opvallende modellen durven te produceren. Bijvoorbeeld de nieuwe Juke van Nissan. Een kleinere broer van de succesvolle Qashqai die een jonger publiek zal aanspreken. De neus is natuurlijk het meest opvallend. Stoer en imposant.

Grote lampen en iets ‘over the top’ puntige lichtunits op de motorkap. Grappig ogende zijkant met veel ronde, maar toch strakke bollingen, met een opvallende achterkant, met name door de apart gevormde lichtunits. Een opvallende stoere auto dus, vooral als je hem in een goede kleur kiest. Na Seat heeft nu ook Nissan de verborgen deurhendels voor de achterportieren van Alfa Romeo geleend.

Het interieur is eveneens opvallend, met name het brede middenconsole en tunnelconsole die in allerlei kleuren besteld kunnen worden. Met de knoppen van de Airco, verander je met een druk op de D-Modeknop de functie van de knoppen om de Eco of sportievere instellingen van de auto aan te passen. Ik koos uiteraard de Sport knop en dan is het lollig rijden met deze Juke. Hoge zit, dus goed uitzicht. Dashboard is netjes vormgegeven. Mooie klokken en het geheel doet ruimtelijk aan. Hoewel de pook wat hoog staat schakelt hij strak. De Juke stuurt plezierig en is goed wendbaar. Om er echt lekker mee te rijden moet je hem wel flink op toeren houden, maar ach dat maakt autorijden nou net zo leuk. Toch?

Geef een reactie