Zeg je Porsche, dan zeg je Van der Gugten


Deel dit artikel

Zeg je Porsche, dan zeg je Van der Gugten. Hier komen de liefhebbers naartoe om hun pronkstuk in de watten te leggen, te verfraaien of te restaureren. Een begrip in de lifestyle die Porsche heet. Waar een uitgebreide onderhoudsbeurt en een eerlijk advies al bijna 20 jaar het langste duurt…Net voordat we het gesprek willen beginnen, komt er nog een telefoontje binnen. Vlotjes en uitgebreid geeft Johan van der Gugten antwoord op de meest lastige en specifieke vragen. Bij deze onafhankelijke Porsche specialist in Bodegraven is het vooral kwaliteit dat hier hoog in het vaandel staat. Het illustreert de passie, deskundigheid en betrouwbaarheid waarmee zijn vrouw Mieke en hij al bijna 20 jaar lang te werk gaan. Wat destijds begon als hobby is vandaag de dag uitgegroeid tot een begrip onder de liefhebbers van de Porsche levensstijl. Hoewel Van der Gugten het met de verhuizing naar de nieuwbouw op industrieterrein Rijnhoek 2,5 jaar geleden wel eventjes benauwd kreeg toen vlak erna de crisis begon. “Maar gek genoeg zij we sindsdien alleen maar gegroeid, terwijl de automarkt toch behoorlijk op zijn kop stond.”

Bescheiden als hij is, verklaart hij die groei allereerst aan zijn loyale klantenkring en – na enig aandringen – ook aan de goede naam die ze door de jaren heen hebben opgebouwd. De echte kenners weten echter dat ze hier moeten zijn voor het onderhoud en de reparatie met originele onderdelen aan hun Porsche. “We zijn gespecialiseerd in de jaartallen tussen 1963 en 2010. Daarnaast zijn we exclusief importeur voor het tuningmerk Cargraphic en Ruf.” Maar ook voor een motor- en versnellingsbakrevisie, de tuning van motoren, het zoeken of verkopen van een occasion, restauratie of ombouw draait Van der Gugten de hand niet om. In de showroom en werkplaats staan oud en nieuw, typen en pk’s dan ook gebroederlijk naast elkaar. Zoals een Boxter met een opgetrokken motor naast een Carrera die in opdracht verkocht wordt.

Maar de grootste kracht van dit bedrijf is toch vooral het advies waarvoor mensen uit binnen- en buitenland naar toekomen. “Ik ben daar heel nuchter in”, zegt Van der Gugten. “Iedereen is welkom hier.

Ze krijgen altijd een eerlijk advies. Soms kan dat wel eens rauw op iemand dak vallen, maar ik ben ervan overtuigd dat het op de lange termijn wel duurzamer is. Zo zeg ik ook wel eens een klus af als bijvoorbeeld een ander dan onze eigen spuiter de buitenkant spuit en ik niet kan instaan voor de kwaliteit. Het is wel mijn reputatie die op het spel staat.  Gelukkig zijn we een klein bedrijf waardoor de lijnen kort blijven en de service groot.

Ik zeg ook altijd tegen mijn monteurs: je hoeft geen snelheidsrecords te breken, als het maar goed is. Wat dat betreft zijn we niet te vergelijken met een normaal autobedrijf.”

Onafhankelijke Porsche Service Van der Gugten

Botter 11
2411 NM Bodegraven
T 0172  65 08 39
E info@vdgugten.nl
I www.vdgugten.nl

Geef een reactie