Fiat Fiorino: ‘Leuk en praktisch’

Een mooi voorbeeld van een goed ogende ‘Cityrunner’. Compact van buiten, ruim van binnen en erg ergonomisch. Een functioneel design met een geheel eigen Fiat-karakter.

Handig is natuurlijk de zijschuifdeur die uitgerust is met een verticaal openingshendel, dat zowel met de linker- als de rechterhand bediend kan worden. Dit zijn nu van die kleine dingen die het werken met een bedrijfsauto voor de berijder plezierig maken, terwijl het de ondernemer natuurlijk voornamelijk gaat om de zo laag mogelijke kilometerkostprijs. Zo heeft deze Fiorino nog meer van dit soort rijprettige zaken, zoals talrijke opbergvakken en een ruim dashboardkastje met ruimte voor een laptop-computer. Een handige opklapbare documentenhouder op het dashboard, deuren van de laadruimte en de cabine die onafhankelijk van elkaar vergrendeld kunnen worden, zodat de laadruimte gebruikt kan worden, terwijl de cabine is afgesloten en een tunnelconsole voorzien van asbak/ bekerhouder, aansteker en 12V-aansluiting. Kleine kleinigheden die het werken plezierig maken.

De laadruimte is voorzien van een uitneembare binnenverlichting die ook als looplamp kan fungeren. Ik zit prettig achter het dikke sportief ontworpen stuur en het dashboard zit ergonomisch goed in elkaar en oogt eigentijds. De stoelen bieden goede steun en dankzij de verstelmogelijkheden en ook die van het stuur, kan iedere bestuurder naar mijn idee een goede rijpositie vinden. Met de korte pook is het boterscherp schakelen. Leuke en praktische bedrijfsauto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *