Mercedes-Benz Sprinter 7G-Tronic: ‘Een plezierige bedrijfsauto’

Van echte ondernemers heb ik altijd begrepen dat een lage kilometerkostprijs de belangrijkste factor is van een bedrijfsauto. Duurzaamheid is een tweede factor, zeker nu bedrijven langer willen doorrijden in verband met uitgestelde investeringen.

In dat geval zit je helemaal goed met de nieuwe Mercedes-Benz Sprinter 7G-Tronic. De Sprinter staat al bekend om zijn lage kilometerkostprijs en de duurzaamheid van Mercedes-Benz is ook een bekend fenomeen, waarbij kilometerstanden van 3 of 4 ton zeker niet uitzonderlijk zijn. Het plezierige van dit merk, met name voor berijders, is dat zij de innovaties uit de personenauto’s ook doorvoeren in hun bedrijfsauto’s. Bijvoorbeeld met de automatische versnellingsbak, de 7G-Tronic. Een boterscherp schakelende automaat, waarbij je de schakelmomenten niet voelt en die lekker oppakt vanaf lagere snelheden. Vanzelfsprekend bij Mercedes-Benz is de ergonomie en de veiligheid die je helaas pas merkt als er iets gebeurt. Vergeleken met de concurrenten is de goede afwerking merkbaar. Open en sluit maar eens het portier. Het bewijs van vertrouwen in je eigen product lijkt mij het feit dat je een onderhoudscontract kan afsluiten tot maximaal 300.000 kilometer. Hoewel vormgeving bedrijfstechnisch geen punt schijnt te zijn, ben ik er zelf zeer gevoelig voor en moet zeggen dat deze Sprinter er eigentijds en stijlvol uitziet. Met name het interieur ziet er strak en functioneel uit, met prima zittende stoelen. Een plezierige bedrijfsauto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *