Audi A3: ‘Ligt solide op de weg’

Het wordt druk in het segment van luxueuze compacte middenklassers, dus werd het tijd de A3 eens flink aan te pakken. En dat is gelukt. Een compleet nieuwe auto met een modern Audi familiegezicht. Strakker, met fraaie scherpe lijnen, met name aan de zijkanten.

Forse neus met natuurlijk de enorme Audi grille. De achterkant is niet spannend, maar strak en netjes. Het interieur is ook typisch Audi. Niet frivool, maar functioneel, degelijk, waarbij gebruik is gemaakt van mooie materialen. Het dashboard is superslank en het middenconsole oogt zeer geordend. Stijlvol detail is dat de luchtroosters ook nieuw zijn. Door aan de knop in het midden te trekken kan je de luchtstroom veranderen van breed tot zeer gericht. De A3 is uit te rusten met het bekende MMI-systeem dat werkt met een draai-drukknop die correspondeert met een plat infotainment beeldscherm dat opklapt aan de bovenkant van het dashboard. Een primeur is de Audi Phone Box onder de armsteun. Voor je mobiele telefoon, waarmee de ontvangst versterkt wodt via de antenne. Deze A3 zit plezierig en rijdt comfortabel en daarmee bedoel ik dat de vering en demping wat zacht te noemen zijn. Zou voor mij wel iets straffer mogen, maar dat is persoonlijk. Stuurt goed, schakelt lekker en ligt solide op de weg. Verder niets op aan te merken. Typisch Audi dus.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *