Skoda Citigo: ‘Vrolijke neus en strakke lijnen’

De naam duidt al op het type ‘Stadsauto’, hetgeen wil zeggen compact en handzaam. Deze nieuwe Skoda die verkrijgbaar is in een 3- of 5deurs uitvoering vind ik er vlot uitzien. Vrolijke neus met strakke lijnen en veel raamoppervlak.

Een rechte achterkant met een sportief dakspoilertje en elegant gevormde achterlichten. De Citigo is tot mijn grote genoegen leverbaar in 6 frisse sportieve kleuren en nog twee onvermijdelijke zilvergrijze  tinten. Het dashboard ziet er strak en opvallend symmetrisch uit. Alle knoppen in het midden, waarvan 3 drukknoppen rechts en 3 drukknoppen links, 1 draaiknop rechts en 1 draaiknop links. Het sportieve stuur is nu voorzien van het nieuwe Skoda logo, zonder die gifgroene kleur. Het hele interieur ziet er trouwens strak en stijlvol uit, waarbij je kan kiezen voor een lichtbeige afwerking die het geheel wat ruimtelijker doet lijken.

Opvallend ruim

Voor een auto van slechts drie en een halve meter lang is hij ook opvallend ruim. Deze Citigo rijdt plezierig, voelt solide aan en is makkelijk wendbaar. De nieuwe 3-cilinder benzinemotor loopt soepel, accelereert vlot en rijdt ook bij hogere snelheden zuinig. En ja, hij is BPM- en Wegenbelastingvrij met slechts 14% Bijtelling. Dus als je een leuke auto zoekt van rond de 8.000 euro, dan moet je zeker eens kijken naar deze nieuwe Skoda Citigo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *