‘Abswoude was altijd al innovatief’

Recentelijk opende Abswoude Autopromenade officieel haar CNG Net CNG-tankstation in Noordwijk. Mooie aanleiding om daar eens langs te gaan en ik ontmoette twee enthousiaste milieubewuste vrouwen. Allereerst Annemarie van Wijk- van Abswoude en Lilian Oskamp, Key Accountmanager van CNG Net, dat onderdeel van Ballast Nedam blijkt te zijn.

Door: John Vroom

“Abswoude is altijd al een innovatief bedrijf geweest”, memoreert Annemarie.” Milieu hebben wij altijd al belangrijk gevonden. In toenemende mate zie je auto’s op de markt komen die af fabriek op aardgas kunnen rijden, zoals Fiat, op personenauto- maar ook op bedrijfsautogebied. In de regio zijn al heel wat bedrijven die op aardgas rijden, zoals Gemeente Katwijk, alle bussen in Den Haag van HTM, taxibedrijf Brouwer, Nederzandt, en Bandencentrale Zuid-West, dus een mooi moment om te starten met een aardgaspomp.” Ik vraag direct naar de feitelijke voordelen voor de ondernemer om aardgas te overwegen. Van Lilian krijg ik dan ook 3 steekhoudende argumenten. “Allereerst is rijden op aardgas niet alleen schoon maar ook kostenbesparend, want je betaalt maar 1.01 euro per kilo, vergelijkbaar met 1 liter diesel van 1.53 euro. Ten tweede helpt het bij de bedrijfscertificering voor het steeds belangrijker wordende begrip ‘Duurzaam Ondernemen’ en ten derde ontvang je een subsidie van de Overheid bij aanschaf van een aardgasauto op grijs kenteken van 1250 euro”, waarop Annemarie nog aanvult: “En als vierde de restwaarde van de auto die hoger zal zijn dan bij andere brandstofversies”. Kijk, met deze vrouwen kan je zaken doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *