Decos lanceert slimme innovatie tegen brandstof fraude


Deel dit artikel

Elke maand een buitensporig hoge factuur van uw tankpas? Decos herkent het probleem – en introduceert nu haar innovatieve oplossing. ‘Een goede klant van ons vond zijn tankkosten veel te hoog voor wat zijn bedrijfswagens zouden moeten verbruiken. Hij had sterk het vermoeden dat er ook privé werd getankt op zijn kosten, maar had geen tools dit te controleren. Wij hebben het tankgedrag inzichtelijk gemaakt met een unieke koppeling tussen ons track & trace systeem en zijn tankpas. Zijn kosten daalden direct aanzienlijk!’

Het was voor een ondernemer altijd moeilijk te controleren of zijn tankpassen uitsluitend voor zakelijke kilometers werden gebruikt. Met de nieuwste innovatie van Decos Cartracker kan nu gecheckt worden of gegevens uit het ritregistratiesysteem overeenkomen met informatie van de tankkaart.

‘Zo kunt u bijvoorbeeld zien of het benzinestation waar is getankt overeenkomt met het adres in de ritregistratie,’ licht   Moniek Hop, manager van Decos Cartracker de koppeling toe. ‘Ook is direct duidelijk of de juiste persoon heeft getankt, voor het juiste voertuig en of de soort brandstof en hoeveelheid wel overeenkomen. Een ondernemer kan dus meteen zien of de tanktransacties legitiem waren, of dat er gefraudeerd is met zijn tankpassen.’

Besparen met een track & trace systeem

Zo kan de tankpaskoppeling een flinke besparing op de tankkosten opleveren. De nieuwe feature van Cartracker past volledig binnen de trend om gebruikers steeds meer intelligente value te bieden. ‘Naast het volgen van voertuigen en het vastleggen van kilometers wordt een ritregistratiesysteem meer en meer ingezet als managementtool,’ aldus Moniek Hop. ‘Zo wordt onze bestuurdersscore steeds actiever gebruikt om medewerkers te sturen op kosten- en milieubewust rijgedrag. Hiermee faciliteren wij twee onomkeerbare trends bij onze gebruikers: het duurzaam ondernemen en het besparen op kosten.’

Ook aan de traditionele kant van het track & trace systeem – het leveren van een fiscaal sluitende kilometerregistratie – wordt volop vernieuwd. Met de introductie van een nieuw rapportagemodel heeft de Belastingdienst zijn eisen aan de ritregistratie onlangs flink op de schop genomen. Decos Cartracker is de eerste leverancier die alle eisen van dit zogenoemde RRS Normenkader heeft geïmplementeerd in haar nieuwste software.

Innovaties van Decos

Decos Cartracker is een product van de Decos Technology Group die software oplossingen maakt op het gebied van Fleet Management en Enterprise Content Management en een Outsourcing Center in India heeft. De organisatie is continu gericht op het creëren van nieuwe innovaties. Daarom heeft Decos 2013 uitgeroepen tot het themajaar Inspire to Innovate! Moniek Hop: ‘Voor ons als IT-bedrijf is het essentieel om te innoveren, daarin zit de onderscheidendheid van onze oplossingen en onze mensen. We maken nieuwe oplossingen die fun to use zijn en die grote groepen mensen met elkaar in verbinding brengen. Onze tankpaskoppeling is één van onze innovaties waar ik ontzettend trots op ben!’

www.decos.com / www.cartracker.nl

Comments are closed.