Column Johan Stevens: Koud bellen eng? Tsss… met jou winnen we de oorlog.

Ik zit achter mijn bureau. Voor mij ligt een lijstje met namen en telefoonnummers. Na een avondje googlen had ik er 20 verzameld. In januari dacht ik al: ik moet mensen gewoon gaan bellen met mijn aanbod, wat een goed idee! Mensen bellen, ja! Koude acquisitie. Topplan. Of zoals mijn buurjongen zou zeggen: een kapot goed idee.

Nu is het diep in de lente en ik ben eindelijk zo ver. Ik was even druk met het Nederlandse Kampioenschap Dralen. Of nee, ik had kapot belangrijke dingen te doen. Zoals twitteren, de ganse dag twitter. In de hoop dat iemand mij zal zien.

Ik kijk naar het lijstje en ik durf niet. Wanhopig kijk ik uit het raam. Ik weet ineens heel erg zeker dat al die mensen helemaal niet op mijn leuke aanbod, een frisse cabaretshow, zitten te wachten. Ze zullen zeggen: daar hebben we geen geld voor. Ik kan namelijk in de toekomst kijken. Dat heb ik heel vaak: dat ik precies weet wat de ander gaat zeggen. Ook in de kroeg als ik die mooie meid zie staan, met benen tot in de hemel. Dan wéét ik al: die gaat mij niet interessant vinden. Meestal loop ik dan naar die meid toe en zeg: Hallo, sorry, dat ik besta, wil je wat drinken? Vaak heeft het meisje niet zo’n dorst.

Of ik het me kan permitteren om zo te dralen? Of ik een ton heb gewonnen? Eeh, nee.

Ik pak de telefoon. Ik toets het nummer in. Het schiet door mij heen dat ik hélemaal niet in de toekomst kan kijken. Hoe vaak moet ik mijzelf herinneren aan het feit dat jij en ik alleen ‘nu’ hebben? En welk risico neem ik als ik een lijstje van 10 mensen ga bellen? Kan ik er ernstig gewond door raken? Loop ik kans op dodelijke infecties? Begin ik straks bloed te kotsen?

Razend ben ik ineens op mijzelf. Ik heb een ongelofelijk leuk aanbod! Ik speel voor de mensen in bedrijven een vrolijke cabaretvoorstelling over mensen die bang zijn voor acquisitie. Omdat ik weet en voel dat dit De opdracht is voor de BV Nederland: vrijuit gaan voor wat je wilt bereiken! Het is dé opdracht van de BV Nederland. Nu stoppen met bang zijn voor zaken waar niets te vrezen valt. Herinner jezelf aan het feit dat je werkelijk iets bij te dragen hebt: ga. Deel. Maak de wereld blij, mooier, beter.

Aan de andere kant van de lijn neemt een man op. Ik vertel mijn inspirerende aanbod. ‘De wereld een betere plek maken, vrolijkheid, delen, samen ontspannen!’ De man onderbreekt mij abrupt. Hij klinkt geërgerd. Ik stoor ‘m. Of ik dat even op de mail wil zetten: naar info@…

Natuurlijk krimp ik even ineen. Maar eerder als dit gebeurde legde ik het bijltje er direct bij neer om het weken later pas op te pakken. Maar nu zucht ik eens diep en herinner mezelf aan mijn opdracht. En door. En verder. Omdat het kan.

Johan Stevens is gefascineerd door hoe mensen werken en leven. Met een grote lach wil hij mensen stil laten staan bij vragen als: hoe werk ik samen? Hoe
ontspannen en tegelijkertijd gedreven ben ik? ‘Zeker nu is peace of heart vaak ver te zoeken. Kunnen relativeren en zaken weer in perspectief zien geeft een enorme boost om doelen te blijven halen. Zonder krampachtig te worden, maar vanuit bevlogenheid.’ Johan Stevens doet dit door een cabaretvoorstelling voor organisaties.

Wil jij jouw mensen ook graag inspireren tot meer daadkracht en werklust?
Boek nu: www.johanstevens.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *