Peugeot 2008: ‘Een plezierige en brave Peugeot’

Waarschijnlijk heeft de directie van Peugeot tegen de ontwerpers van de nieuwe Peugeot 2008 gezegd dat hij er wat minder braaf uit zou moeten zien. Nou, dat hebben ze geweten. Het is en hoge, stoere SUV geworden met een veelvoud aan stijlvondsten.

Wat dacht u van een inham in de koplampen, een uitsparing in de achterlichtunits, zilverkleurige accenten in de bumpers, een giga dakrails, een extra verhoging in het dak, Led-verlichting in de klokken vóór je, en Led-verlichting in de hemelbekleding lijkend op laserstralen. Niet zo zeer ‘my cup of tea’, maar het is wel anders. Een mooie opvolger van de 207SW en goed inspelend op de huidige zakenautobehoefte in de markt. Het interieur ziet er zeer verzorgd uit. Persoonlijk ben ik een fan van een laaggeplaatst stuur en deze 2008 heeft het zelfde systeem uit de 208 overgenomen met een lekker dik aanvoelend laag stuur en de klokken hoger geplaatst voor een goede afleesbaarheid.

Wat ruimte betreft is het bij deze 2008 prima geregeld, zowel voor- als achterin en onder de bagageklep. Deze nieuwe Peugeot stuurt licht maar direct. In snel bochtenwerk merk je dat de hoogte toch wat parten speelt, maar dat is en beetje SUV eigen. Afgezien van de stijlgrapjes is deze 2008 een plezierige en brave Peugeot, zoals een Peugeot ook hoort te zijn naar mijn idee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *