Skoda Rapid Spaceback: ‘Hij ziet er goed uit’

Zo langzamerhand mag het als bekend worden aangenomen dat Skoda staat voor ruime, eigentijdse, prijsprettige auto’s van Duitse Volkswagen-kwaliteit. Zo ook hun Rapid Spaceback.

Grappig is dat de Spaceback-aanduiding zou suggereren dat hij ruimer is dan de Rapid, maar dat is niet het geval, minder zelfs. De aanduiding duidt erop dat het een vlotter ogende versie van de Rapid is en dat klopt. Maar laten we wel wezen, hij is nog steeds ruim, want met de achterbank plat gaan er 1380 literpakken magere yoghurt in. Het model oogt wat vierkant en scherp gesneden. Typisch Skoda.

Clean Duits

Het interieur ziet er clean Duits uit. Strak vormgegeven met alle knoppen en klokken op de juiste plaats. De zit achter het sportief vormgegeven en lekker in de hand liggende stuur is goed. Rijden met de Spaceback is probleemloos. Stuurt prettig, schakelt plezierig, vering is straf, wat ik zelf wel lekker vind en de motorkeus is natuurlijk bepalend voor het sportieve rijgenot. Datzelfde geldt voor de luxe in de versie die je kiest tegen een meerprijs.

‘Gebbetjes’

Heel doordacht vind ik wel de ‘gebbetjes’ die Skoda standaard heeft toegevoegd aan deze toch wel no-nonsense auto. Wat dacht u van de ijskrabber in de tankklep of een rubber houdertje, waarmee je je smartphone in de bekerhouder kunt vastzetten. Boerenslim toch? Slimme zakenauto!

De visie van de Lease-expert Lucas Hanou, Achilles Autolease

Skoda is de laatste jaren hard aan de weg aan het timmeren. Je ziet dan ook dat de populariteit van het merk onder de leaserijder behoorlijk is toegenomen. Skoda doet het dan ook erg goed in het hogere segment met de Octavia en de Superb, en in het kleine segment met de Citigo. Door de komst van de Rapid brengt Skoda een leuke interessante auto in het B-segment. De Rapid wordt op de markt gebracht met benzine en diesel motoren die door een gereduceerde uitstoot in de 20% bijtellingstarief vallen (ook in 2014). Ik denk dat Skoda met de Rapid een goede auto op markt heeft gebracht die de populariteit van het merk zeker zal doen stijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *