AutoLeaseTeam Autotest met: Jacob Degewij – Opel Cascada

Mijn naam is Jacob Degewij, directeur en mede-eigenaar van Bouwbedrijf Degewij B.V. gevestigd in Lisse. Wij zijn MKB bouwbedrijf en voeren onze bedrijfsactiviteiten voornamelijk uit in de Randstad.

Onze markt bestaat uit architecten, gemeentes, woningbouwvereningen, instellingen en daarnaast ook veel particuliere opdrachtgevers. Onze activiteiten bestaan van kleine onderhoudswerkzaamheden tot grotere renovaties, verbouwingen en uitbreidingen. Momenteel rijd ik naar volle tevredenheid in een zuinige Ford Focus Stationwagen, gekozen om het lage verbruik, 14% bijtelling en de ruime kofferbak.

Wat dacht je toen je uitgenodigd werd voor deze testrit?

Ik dacht: een zonnige dag uitzoeken, dakje open, zonnebril op en lekker rondtoeren.

Waar dacht je aan toen je onderweg was om de auto op te halen?

Ik was eigenlijk alleen maar met de gedachte bezig van het fenomeen “Cabrio”. Hoe voelt het om in een auto te rijden zonder dak, staat niet iedereen je aan te staren en moet je niet alles vast houden in de auto wanneer je gas geeft of op de snelweg rijdt.

Wat was je eerste indruk bij het zien van de testauto?

Ik dacht eigenlijk meteen, wat zijn die deuren groot!

Wat is de eerste indruk van de buitenkant van de auto?

De frontgrill met deuren zeer sportief en indrukwekkend. Op de zijkanten lopen dubbele lijnen door van voor naar achteren waardoor de auto een nog sportievere indruk geeft. De achterkant qua look minder indrukwekkend.

Wat vind je van het zitcomfort en van de overzichtelijkheid van het dashboard?

Het zitcomfort is super, goede mooie leren stoelen en netjes afgewerkt. Alle instellingen zijn elektrisch en zeer praktisch, er is zelfs gedacht aan airconditioning aan de zijkanten van de stoelen voor wanneer het leer te warm wordt als het dak open is. Het dashboard is netjes en overzichtelijk.

Hoe ervaar je de rijeigenschappen, zowel in de stad als op de snelweg?

Met zijn krachtige 200 pk motor komt de auto zowel in de stad als op de snelweg goed tot zijn recht. In de stad is de auto rustig en rijdt heel soepel. Wanneer je het gaspedaal even intrap komt echt alle 200 pk geheel tot zijn recht. Ik heb dit meerdere keren naar volle tevredenheid getest.

Kan je ook iets zeggen over het schakelgemak, de draaicirkel, etc.?

Eigenlijk is het complete gebruik van de auto degelijk, echte Duitse degelijkheid. Alles is gewoon goed, geen op- of aanmerking.

Wat vind je van de toegankelijkheid van de laadruimte?

Je koopt een cabriolet niet voor het laadvermogen, zeker aangezien het een vierzitter is (en er nog best ruimte is achterin) gaat dit ten koste van het laadvermogen. Er is achterin toch nog een kofferbakje waar voldoende boodschappen in meegenomen kunnen worden.

Is er tenslotte nog iets dat niet ongenoemd mag blijven?

Opel heeft bij deze Cascada echt aan heel veel details gedacht. Alle gemakken wordt gehoor aan gegeven, de kleinste details zijn doordacht zoals stoelairconditioning, openen en sluiten van alle ramen, het openen en sluiten van het dak en allerlei andere instellingen om het rijplezier optimaal te maken.

Het leasetarief

Bij AutoLeaseTeam rijdt u de Opel Cascada al vanaf € 679,= excl. btw / maand op basis van full operational lease en een looptijd van 48 maanden en 20.000 km/jaar.

www.autoleaseteam.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *