Eeterij Het Wapen van Kattuk: “Het moet een klein feestje zijn”


Deel dit artikel

Katwijkers beschouwen Eeterij Het Wapen van Kattuk als hun huiskamer. Toeristen en dagjesmensen verzuchten: hadden wij maar zo’n tent. Pieter en Edith van Klaveren vertellen over het succes van hun restaurant, dat door een trouwe klant werd genomineerd voor de Sterkste Schakel.

Drie jaar geleden namen Pieter en Edith van Klaveren restaurant Het Wapen van Kattuk over van Pieters vader. De familie Van Klaveren (vader Jaap en de zonen Robin en Pieter) mag met recht een horecafamilie worden genoemd. Met elkaar runnen ze strandpaviljoen D(e)ining 19, afhaalrestaurant ’t Kippenschuurtje en een cateringbedrijf. Het Wapen van Kattuk bestaat inmiddels vijf jaar. In die periode heeft het restaurant zich ontwikkeld tot de huiskamer van Katwijk, zoals Pieter het omschrijft.

Vaste klanten

“We krijgen hier heel veel verschillende gasten over de vloer,” vertelt Pieter enthousiast. “Jong en oud, Katwijkers, toeristen uit binnen- en buitenland en mensen die naar Katwijk komen voor de musical Soldaat van Oranje. Vooral van mensen van verder weg krijgen we positieve reacties. ‘Hadden wij maar zo’n restaurant,’ horen we vaak. Voor dit soort positieve reacties doe je het. Maar we moeten het toch vooral hebben van onze vaste klanten uit Katwijk en omgeving, die hier het hele jaar door binnenlopen voor een sateetje of een viergangen verrassingsmenu. We hebben voor elk wat wils.”

“Onze kracht?” herhaalt Pieter de vraag. “Samen met Edith, die ik heb ontmoet op de Hotelschool, heb ik het restaurant beetje bij beetje vernieuwd: meer trendy, andere kleuren en een strakkere inrichting. Maar we zijn nog niet klaar: er komt nog ander meubilair en een wijnkast. Verder hebben we een mooie kaart, die wisselt met de seizoenen. Alleen onze klassiekers wijzigen niet. Onze gasten zijn razendenthousiast over bijvoorbeeld onze garnalencocktail, carpaccio en steaks, dus die hebben we het hele jaar door op de kaart staan. Maar het belangrijkste is dat mensen merken dat ze welkom zijn. Het moet voor hen een klein feestje zijn. Dankzij ons ervaren en hechte team (vijftien man inclusief oproepkrachten) is dat inderdaad het geval. Vandaar ook onze slogan: Uit & Eten.”

Swingende tent

Wat valt er nog te wensen, vragen we aan Pieter en Edith? “Aan Het Wapen van Kattuk moeten we niet veel veranderen. Dat concept staat,” zeggen ze. Maar beiden dromen wel van een ruimere en swingende tent in het centrum van Katwijk of aan het strand, inclusief een prachtig terras. “We zijn op Ibiza geweest. Daar zie je tenten die we graag zouden willen hebben. Zoiets dus, maar dan in Katwijk, dat zou heel gaaf zijn.”

Eeterij Het Wapen van Kattuk

Sluisweg 2a
2225 XL Katwijk aan Zee
T 071 – 401 80 10
I  wapenvankattuk.nl
E  info@wapenvankattuk.nl

Geef een reactie