GAMMA start nieuwe winkelformule: GAMMA Compact


Deel dit artikel

De nieuwste winkel van GAMMA heet GAMMA Compact. Een nieuw concept van GAMMA waar klussers altijd terecht kunnen voor de kleine klussen in en rond het huis. Mede door de opkomst van internet willen consumenten steeds minder tijd kwijt zijn aan de dagelijkse dingen in het huishouden; ze zoeken vooral naar gemak. En zeker de kleine klussen in huis kosten vaak meer moeite dan in eerste instantie wordt verwacht. GAMMA Compact biedt hiervoor de oplossing: voor alle kleine klussen en het gemak van service. De nieuwe winkel opent vandaag haar deuren in Amsterdam aan de Willem de Zwijgerlaan.

Assortiment en service
Naast bekende producten zoals gereedschap en verf biedt GAMMA Compact ook huishoudelijke artikelen, alles voor de kleine opbergklus, kantoorartikelen en seizoens gebonden artikelen. Maar niet alleen het assortiment moet bijdragen aan het klusgemak vooral ook het persoonlijk contact met de vestigingsmanager. “We signaleren dat onze klanten voor de kleine klussen in huis niet meer de moeite nemen om naar de rand van de stad te komen waar onze bouwmarkten vaak gevestigd zijn. Voor een lekkende kraan, het vervangen van een rolgordijn of het verlijmen van een plintje zoekt de klusser het vaak dichter bij huis. Met GAMMA Compact hopen we deze barrière weg te nemen en dat kleine klussen ook klein blijven in het hoofd van de doe-het-zelver,” aldus Lennart Broere, formulemanager GAMMA. GAMMA Compact onderscheidt zich daarnaast in services als: bestelservice, sleutelservice, Post NL pakketpunt, en verhuur apparatuur en bakfiets voor de kleine klus.

Open winkel
Behalve minder vloeroppervlakte en een beperkter assortiment is de belangrijkste verandering voor de klant vooral te merken aan het zogenaamde ‘open winkel concept’. De stellingen zijn in het midden laag en de kassas aan de zijkant opgesteld. De consument kan dus makkelijk in- en uitlopen voor de ‘vergeten’ klusboodschap of kleine klussen in huis. De look & feel van de nieuwe winkel blijft gelijk, ontegenzeggelijk GAMMA dus. Franchisenemer Goedhart uit Alphen aan den Rijn exploiteert als eerste deze GAMMA Compact. Directeur Chris Goedhart: “We beginnen deze pilot omdat we geloof hebben in het concept. Dit ‘kleintje’ is een hele mooie aanvulling op de andere bouwmarkten, het brengt GAMMA dicht bij huis. En de locatie aan de Willem de Zwijgerlaan is ideaal, veel huishoudens in de directe omgeving vinden bij GAMMA Compact hun persoonlijke klushulp in de buurt. Onze medewerkers zijn opgeleid om vele klusvragen te beantwoorden.”

Geef een reactie