Nissan X-Trail: Veilig op reis met de X-Trail


Deel dit artikel

Ik moet er niet aan denken, maar ik kan mij zo voorstellen dat als je een flinke caravan bezit en een paar maal per jaar met het gezin naar het zonnige Spanje of Italië reist, dat je dat wilt doen met een krachtige en vooral comfortabele ‘trekker’ en dat je er de rest van het jaar een stoere, ruime zakenauto aan hebt.

Door: John Vroom

Met de nieuwe Nissan X-Trail zit je dan helemaal goed. Goede stoere eigentijdse vormgeving, krachtige motoren en een bijzonder fraai afgewerkt interieur. En dat laatste wil ik graag benadrukken, want dat zie je niet in elke Aziaat. Mooie materialen. Zwart met een stijlvolle crème afwerking van de stoelen, dashboard, portieren en leerafwerking van het stuur en de versnellingspookhoes. Wellicht een beetje besmettelijk, maar wel heel fraai. Wat ruimte in het interieur betreft, geen gebrek en ook in de bagageruimte kan je 550 literpakken tomatensap kwijt. De derde zitrij klinkt interessant, maar de vraag blijft waar de kinderen daar hun benen laten. Onder de naam Nissan Safety Shield barst de X-Trail van de veilgheidsvoorzieningsmogelijkheden. Wat dacht u van camera’s die alles rond de auto waarnemen, signalering als de bestuurder in slaap sukkelt, of als er iemand in de dode hoek rijdt, of als je vergeet te remmen voor een langzaam rijdende voorligger? Als jij dan niet remt doet deze X-Trail het wel. Veilig op reis dus!

Geef een reactie