Peut Abswoude officieel geopend


Deel dit artikel

In een recordtempo zijn de afgelopen weken de benzinestations van Texaco Abswoude omgebouwd naar Peut Abswoude. Peut levert ouderwetse brandstoffen voor scherpe prijzen en is de reactie van een groot aantal zelfstandig ondernemers op de dominante positie van de grote oliemaatschappijen. Peut is eigenwijs en rebels en heeft daarom gekozen voor een spaarprogramma, waarbij gespaard wordt voor Noordwijkse verenigingen en goede doelen. Bij Peut dus geen Airmiles of Rocks, maar een goed gevoel door naast de scherpe prijs te sparen voor de lokale gemeenschap.

Alfons van Abswoude: “De afgelopen weken hebben wij geprobeerd om alle verenigingen in Noordwijk te benaderen om mee te doen. De reacties waren overweldigend. Inmiddels doen meer dan 30 organisaties mee en nog steeds stromen de aanmeldingen binnen. Organisaties die mee willen doen kunnen een deelnameformulier aanvragen via peut@abswoude.nl ”.

Zaterdag 17 januari jl. waren vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties aanwezig op het benzinestation op de hoek van de Schiestraat en de Nieuwe Offemweg. Door meer dan 20 personen werd de openingshandeling verricht door gezamenlijk het openingslint door te knippen. Aanwezig waren vertegenwoordigers van de grote sportverenigingen, zoals vv Noordwijk, vv SJC, NIJC Gevers en de Noordwijkse Hockey Club, maar ook Noordwijker van het Jaar Jan Heus als vertegenwoordiger van Het Atlantikwall museum.

Direct na de openingshandeling werden de Peut Happy Days gestart. Annemarie van Abswoude: “De komende weekenden zijn onze beide stations extra scherp geprijsd. Ten opzichte van de landelijke adviesprijzen geven wij 12 cent korting op elke getankte liter. Voor LPG zelfs 16 cent. Daarboven op kan per getankte liter 1 cent geschonken worden aan een Noordwijkse vereniging of goed doel, zoals bijvoorbeeld de Voedselbank of Care for Kim. Auto’s met moderne motoren kunnen nog goedkoper uit zijn door te kiezen voor Blue One 95. Dit is een moderne brandstof met een grotere bio-component, wat helpt om de CO2-emissie met 7% om laag te brengen. Op ons onbemande station op ’s-Gravendijck kan helaas niet gespaard worden voor Tank & Schenk. Daarom geven we daar 1 cent extra korting. In het weekeinde dus 13 cent”.

De vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties gaven aan zeer blij te zijn met Peut en Tank & Schenk. “Wij hopen dat de Noordwijkers massaal komen Tanken en Schenken bij Peut Abswoude. Het extra geld kunnen wij goed gebruiken om onze sport betaalbaar te houden en om meer leuke dingen te kunnen doen voor onze leden”. In de shop van Peut Abswoude hangt een groot scherm met daarop de actueel gespaarde bedragen. Op het scherm is te zien dat inmiddels voor meer dan € 1.700 gespaard is.

De aanwezigen werden toegesproken door Rens van Abswoude: “Op 7 november jl. werd in Moordrecht het eerste Peut-station geopend. Dit was een nationale gebeurtenis. De publiciteit in de landelijke dagbladen, zoals De Telegraaf en het AD was fantastisch. Radio en TV bleven niet achter. BNR Nieuwsradio, het NOS-journaal, Hart van Nederland, RTV Rijnmond en alle nieuwssites zoals nu.nl schonken uitgebreid aandacht aan de lancering van Peut. Schreeuwende koppen, zoals “ Vaarwel Shell en BP, hallo Peut” , of “Aanval vrije pompen op macht oliegiganten” waren slechts twee aansprekende voorbeelden. Wat spraken de koppen ons aan en wat waren wij trots, en met wij bedoel ik het kleine clubje mensen wat afgelopen zomer in stilte gewerkt heeft aan deze formule. Het station in Moordrecht is een groot succes. En dit succes smaakt naar meer. Ook in Noordwijk zal Peut een groot succes worden. En niet alleen in Noordwijk, in 2015 zullen er nog veel Peut-stations bij komen. Over enige weken zullen nog 2 Peut stations geopend worden. Eentje in de Achterhoek en eentje hier in de regio. Voor het einde van het jaar zullen er nog veel volgen. Het is onmogelijk en ook niet onze bedoeling om in Noordwijk de media-aandacht van Peut Moordrecht te overtreffen. De nieuwswaarde van een tweede of derde station is natuurlijk veel minder. En hoewel we natuurlijk zeer blij zijn met alle aandacht voor onze vernieuwde stations hebben wij als lokaal familiebedrijf gekozen voor een klein feestje. Samen met onze trouwe klanten en alle organisaties die wij een warm hart toedragen, zoals de verenigingen waar wij of onze kinderen sporten, maar ook met de lokale goede doelen. Ons geld blijft in Noordwijk, zorgt hier voor werkgelegenheid en zorgt ervoor dat Noordwijk weer een klein beetje beter wordt. Noordwijk zijn we met zijn allen en met zijn allen kunnen we jaarlijks € 20.000 tot 30.000 sparen voor onze verenigingen. Laten we daarom straks het lint doorknippen en toasten op alle vrijwilligers die zich inzetten voor de Noordwijkse samenleving. Wij zijn trots en dankbaar en zijn blij dat we met Tank & Schenk iets terug kunnen doen!”.

Geef een reactie