Schuitemaker’s Vishandel uit Katwijk winnaar KBB Award 2015


Deel dit artikel

Nicoline Schuitemaker van Schuitemaker’s Vishandel uit Katwijk heeft maandag 26 januari jl. onder grote belangstelling de KBB Award 2015 in ontvangst genomen uit handen van Arjan Bakker, voorzitter van de KBB (Kring Bedrijven Bloembollenstreek). Het bedrijf heeft zich bewezen op het gebied van ondernemerschap sinds haar oprichting in 1920 door overgrootvader. Waarna de huidige generatie voor verdere uitbouw van het prachtige bedrijf heeft gezorgd. Zij kan dagelijks een hoge kwaliteit waarborgen door de gehele keten vanaf de visafslag naar de consument in eigen hand te houden (via de groothandel, de eigen winkels, het cateringbedrijf en haar restaurants). Samen met de andere genomineerden, Scotch Whisky International uit Sassenheim en C.J. Duivenvoorde, Grond- , Weg- en Waterwerken uit Noordwijkerhout, prachtige ondernemingen, ‘Parels’ van de Duin- en Bollenstreek.
Tijdens een spetterende finale met Allard Kalff als presentator, haalden de drie genomineerde bedrijven alles uit de kast, ja zelfs een vermakelijke vis-expert, om aan de jury en de zaal hun bedrijven op z’n best over het voetlicht te brengen. Arjan Bakker, voorzitter KBB: “Fantastisch, wat een bedrijven! Eigenlijk verdienen ze alle drie de KBB Award, maar… we moeten kiezen. En dat is voor de jury, onder leiding van Carla Kieft altijd een hele opgave. Bij de beoordeling wordt gekeken naar aspecten als: ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid M.V.O., personeel, kwaliteit en bedrijfsvoering.” Dat de prijs tot de verbeelding spreekt in de regio kwam duidelijk naar voren uit het feit dat meer dan 120 ondernemers en politieke vertegenwoordigers uit de Duin- en Bollenstreek bij de finale aanwezig waren.
De KBB AWARD-verkiezing wordt al vele jaren door de KBB georganiseerd. Arjan Bakker, voorzitter: “De KBB ziet de Award als een waardering voor bedrijven in de regio en als een stimulans om zich positief te onderscheiden. Niet in de laatste plaats is het een waardering voor het rijk geschakeerde bedrijfsleven in regio Duin- en Bollenstreek. Veel mooie bedrijven zijn eerder winnaar geweest.”
De Kring Bedrijven Bloembollenstreek (KBB) is een ondernemersvereniging van directeuren en eigenaren van grotere bedrijven in de regio. De KBB biedt leden een hoogwaardig netwerk met de organisatie van bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken.

 

Geef een reactie