Autobedrijf G. Dol: Het benzinestation waar je nog bediend wordt


Deel dit artikel

Iemand die je auto voltankt, olie peilt en antivries voor de ruitenwissers bijvult. Rijd gerust even door naar de garage om je bandenspanning te controleren. Een lampje vervangen gaat zonder afspraak en zelfs voor een APK kan men spontaan langs komen. Service die men vroeger gewend was, maar die je tegenwoordig nog zelden tegenkomt. Niet bij Autobedrijf G. Dol. Daar is het heel gewoon. Als er een klant langskomt, regelen ze het. “We zoeken altijd een passende oplossing. Gaat niet, bestaat niet”, zegt Gerard Dol.

Autobedrijf Dol is al ruim 40 jaar een gegeven in Voorhout. Oprichter Gerrit Dol senior (74) kan de liefde voor het vak niet onderdrukken en draait nog steeds elke week mee in de garage. In 2003 nam Gerard het roer over van zijn vader. “De pomp aan de Leidsevaart waar we zijn begonnen, staat nog in ieders geheugen. Nu zitten we iets meer uit het dorp aan de Rijnsburgerweg. Toch weet menigeen ons te vinden, omdat we een van de weinige stations in Nederland zijn waar je nog bediend wordt en je handen schoon kunt houden.” Echtgenote Inky Dol vult aan: “Denk ook aan oudere mensen die gewoonweg de benzinedop niet openkrijgen of klanten die niet weten hoe je olie peilt of banden op spanning brengt. Dan is het erg prettig als je bij een benzinestation komt, waar dat kosteloos voor je wordt gedaan. We willen dat de klant zich ook écht klant voelt en belangrijk: dus ook niet stil komt te staan.”

Passende oplossing
Het vinden van een passende oplossing voor iedere klant staat voor het autobedrijf bovenaan. Dat gaat om het vinden van de ideale bedrijfswagen of personenauto voor verkoop en de verhuur van wagens tot aan een haal- en brengservice of leenauto of – fiets bij reparatie en onderhoud. Autobedrijf G. Dol is volledig onafhankelijk en verzorgt dan ook het onderhoud en reparaties van uiteenlopende merken. “Ook hebben we een bandenhotel voor de opslag voor zomer- en winterbanden”, vervolgt Inky Dol. Daarnaast is het bedrijf aangesloten bij de autobandenmarkt, waar het mogelijk is online banden te bestellen en deze vervolgens bij G. Dol te laten monteren.

Driften als proeftuin
De service is ouderwets goed bij autobedrijf G. Dol, de techniek is van vandaag. “We blijven continu op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en passen onze apparatuur jaarlijks aan, aan de laatste techniek.” Ook Gerards hobby driften is een proeftuin voor het komen tot slimme oplossingen en andere constructies. “Driften doe je niet met een standaardwagen. De auto krijgt behoorlijk op zijn donder, dus storingen, vooral niet-alledaagse storingen, zijn niet vreemd. Daardoor leren wij heel goed te werken met de computer. Maar dan nog ben je er niet. Het constateren van een storing is één, maar het betrouwbaar oplossen hiervan is twee. Deze hobby is dus niet alleen ontzettend leuk, maar zorgt er ook nog eens voor een betere beheersing van mijn vak.”

Autobedrijf G. Dol
Rijnsburgerweg 48a
2215 RC  Voorhout
T. 0252 – 211 849
E. info@gdol.nl
www.gdol.nl

 

Geef een reactie