Van Haasteren Motors 25 jaar Toyota-dealer

In het jaar dat Van Haasteren Motors 25 jaar Toyota-dealer is, wordt het 3.000 m2 grote pand op De Baanderij in Leiderdorp grondig verbouwd. “Het is een langetermijn investering: in oktober na de verbouwing zijn we weer helemaal bij de tijd en kunnen we weer een jaar of twintig vooruit.”

“Eigenlijk moet je het zien als groot onderhoud,” zegt eigenaar Freek van Haasteren van de gelijknamige Toyota-dealer en Honda-servicedealer. “Het dak lekte en er moest een nieuwe vloer in. Twintig jaar geleden hebben we het pand van de buren gekocht, zodat we twee showrooms kregen, één voor Toyota en één voor Honda. Nu krijgen we één grote showroom. Daarna vergroten we de werkplaats en komt er ook nog een carwash bij. Dat is wel zo efficiënt.”

Glazen voorgevel
Meest in het oog springende deel van de verbouwing is de nieuwe glazen voorgevel waarachter de showroom komt. Eind april of begin mei wordt de showroom in gebruik genomen. In oktober, tien maanden na de start van de verbouwing, is ook de werkplaats klaar. “Dan vieren we het 25-jarig dealerschap met een grote openingsshow voor klanten,” kijkt Freek van Haasteren vooruit. De 33 medewerkers namen hier eind maart al een voorschot op met een gezellig jubileumfeest, tijdens welke ook diverse jubilarissen in het zonnetje werden gezet. “Veel van onze medewerkers zijn al langer dan 25 jaar bij ons in dienst,” zegt Freek van Haasteren, wiens bedrijf in 1972 werd opgericht. “We zijn een echt familiebedrijf. Klanten, van wie er velen ook al jaren bij ons over de vloer komen, zien dezelfde vertrouwde gezichten. Bij ons zijn klanten geen nummer. We onderscheiden ons door onze persoonlijke benadering en we gaan voor langlopende relaties.”

Weinig bijtelling
Een goede prijsstelling, ook voor onderhoud, APK-keuringen, accessoires en banden, en niet te vergeten mooie en milieuvriendelijke modellen met weinig bijtelling maken het verhaal compleet. Van Haasteren: “Toyota is groot in hybride auto’s, die dankzij de overheid in Nederland bovendien fiscaalvriendelijk geprijsd zijn. Veel modellen hebben 14 procent bijtelling en de Prius Plug-in zelfs 7 procent. Bij andere bedrijven staan de hybride auto’s nog in de kinderschoenen, wij hebben al jarenlang ervaring. Daarmee onderscheiden we ons in een markt die steeds vaker om groene en duurzame producten vraagt. Ook kleinere modellen zijn in. Met de Toyota AYGO spelen we in op deze trend. Dankzij al deze modellen zijn we de crisis goed doorgekomen. En het kan alleen maar beter worden. Veel mensen hebben de koop van een nieuwe auto uitgesteld. Ook leaserijders rijden langer door. Maar ik verwacht toch een keer een inhaaleffect.”

Van Haasteren Motors
Touwbaan 22 2352 CZ Leiderdorp
T 071 – 589 92 56
E [email protected]
I www.vanhaasterenmotors.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Arvid Meijer
Wat een fantastische geschiedenis. Een geschiedenis om heel erg trots op te zijn. Joost jij hebt jullie familiebedrijf een ongekende boost gegeven. Respect !! Ja en Jim heel veel succes wat een machtige uitdaging voor je. Met de ruime ervaring van je vader en opa Jos gaat dat absoluut lukken. Ik rijd nu mijn 4e Range Rover wat een bolide. Joost stuur svp even jouw e-mailadres. Groetjes aan de familie Arvid
26-09-2023 19:23
Arvid Meijer