De nieuwe Jaguar XE: Elegant en Sportief

Onze Duitse vrienden zullen er niet zo blij mee zijn, maar ik wel, want deze nieuwe Jaguar XE is naar mijn idee een aanwinst in dit zakenautosegment. En het blijft natuurlijk ‘cool’ om te zeggen: “Ik rij Jaguar”. Toch? En daarbij, de nieuwe XE is een mooie elegante sedan, met als grote voordeel 20 % bijtelling.

De buitenkant ziet er goed uit met het herkenbare familiefrontje en ook de achterkant is stoer en strak. Ook het interieur geeft je het weldadige Jaguar gevoel en straalt een zekere rust uit. Riante stoelen en een mooie brede middentunnel. Lekker dik leren stuur met daarachter fraaie klokken onder een mooie leren boog. Veel knoppen zijn verwerkt in het eenvoudig werkende touchscreen. Het brede infotainmentsysteem boven het middenconsole ziet er imposant uit en dat geldt ook voor de rest van het middenconsole. Mooie hoogwaardige materialen met her en der een subtiel chroomrandje. Hoewel het verleidelijk is te kiezen voor de achttrapsautomaat ben ik bij deze sportieve XE toch voorstander van de handgeschakelde zesbak die mij een extra kick geeft, vooral in snel bochtenwerk in combinatie met de elektrische stuurbekrachtiging. Heerlijk neutraal en haarscherp. Hij hangt lekker aan het gas. Zijn hele rijgedrag is dynamisch. Wat ruimte betreft en zeker achterin is het allemaal wat beperkt, maar ach, de meeste zakelijke rijders rijden toch meestal alleen. Kortom een heerlijke zakenauto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *