De nieuwe Alfa Romeo Giulietta Exclusive

Ach laten we er geen doekjes om winden. Alfa Romeo is mijn favoriete automerk, dus verwacht van mij geen objectieve Alfa test. Ok, maar dat terzijde.

Wat dacht u van de nieuwe Alfa Romeo Giulietta Exclusive. Een speciale uitvoering van de Giulietta, speciaal voor zakelijke rijders met een passie voor stijl, sportiviteit en exclusiviteit. En ja, hij heeft slechts 20% bijtelling. Op de toch al royale Giulietta uitrusting biedt de Exclusive versie standaard nog eens extra onder andere Unconnect 6.5 Radio/Navigatie/Blue Tooth, in hoogte verstelbare stoelen, voorstoelen met elektrische lendensteunverstelling, luxe interieurbekleding in combi van leer en stof, parkeersensoren achter, 17 inch elegante lichtmetalen velgen met 225/45 banden. En daarmee heb je een heerlijke auto voor de echte liefhebbers. Het model loopt al wat jaren mee, maar dat maakt voor de Giulietta niet uit, want hij blijft eigentijds ogen. Een model waar ik onderweg graag naar kijk. Beeldschoon! En ook dat interieur. Zó heerlijk Italiaans. Het dashboard mag dan niet het toppunt van ergonomie zijn, maar ‘who cares?’. Karakter, want daar gaat het om, bij mij althans. Ja en dan die bekende DNA schakelaar, waarmee je het totale rijkarakter kunt beïnvloeden van Dynamic naar Normal of naar All-weather situatie. Leuk hoor, maar naar mijn idee dient een Alfa altijd standaard in de sportieve Dynamic stand te staan, maar ook dat terzijde. Rijden is natuurlijk een waar genot. Sportief, stuurt strak en hangt lekker aan het gas. Ruim? Welnee, maar de echte Alfa liefhebber rijdt het liefst alleen, dus ruimte genoeg. Meer dan heerlijke zakenauto!

Motoren Benzine 1.4 Turbo MultiAir 150 pk 1.4 Turbo MultiAir TCT 170 pk Diesel 1.6 JTDm 105 pk 2.0 JTDm 150 pk 2.0 JTDm TCT 175 pk Afmetingen Lengte 4.351 mm Breedte 1.798 mm Hoogte 1.465 mm Inhoud Bagageruimte 350 l Brandstoftank 60 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *