ProReha Fysiotherapie & Trainingscentrum in Voorschoten

In 2000 begon Eveline Prosman de fysiotherapiepraktijk ProReha. Vijftien jaar later runt ze de praktijk tegenover het NS-station in Voorschoten samen met twaalf collega’s . “Onze passie is mensen helpen, met gastvrijheid, empathie en respect als sleutelwoorden.”

Wie bij ProReha binnenstapt, wordt bij de receptie gastvrij verwelkomd met een praatje en een kopje koffie of thee, conform de filosofie dat de praktijk laagdrempelig moet zijn. Niet alleen voor

patiënten met fysieke klachten, die komen voor fysiotherapie, manuele therapie, een dry needling-behandeling of echografie, maar ook voor mensen die naar de aangrenzende sportzaal komen om te revalideren of te herstellen van een blessure. De trainingszaal wordt ook gebruikt door mensen die bij ProReha een trainings-programma volgen om fit te blijven.

Huiselijke sfeer

Eveline: “Vaak komt het voor dat mensen nadat ze zijn uitbehandeld, het advies krijgen om te gaan sporten. Zelf naar een sportschool gaan, is dan een te hoge drempel. Bij ons kun je in een huiselijke sfeer en onder deskundige leiding bewegen, waarbij we mensen coachen en stimuleren om te gaan wandelen, te fietsen en verantwoord te eten. En mocht er tijdens het sporten een blessure opspelen, dan kunnen we meteen, vaak preventief, behandelen. Dit voorkomt dat je in een later stadium meer zorgkosten moet betalen.”

De basis voor de dienstverlening van ProReha is een hecht en deskundig team. “Het team is jong en enthousiast,” zegt Eveline, “met medewerkers die als passie hebben om mensen te helpen. We hebben een dienend beroep. Empathie en respectvol met mensen omgaan is onze kracht. Bij ons zijn er geen eilandjes. We overleggen dagelijks en bespreken moeilijke cases met elkaar. Moeiteloos kunnen we werk van elkaar overnemen. En het volgen van opleidingen vinden we belangrijk, zodat we steeds de nieuwste behandeltechnieken kunnen toepassen.”

Zaken op orde

De werkwijze slaat aan. Veel medewerkers werken al langere tijd bij ProReha. Ook veel klanten blijven ProReha trouw. Dat patiënten tevreden zijn, blijkt ook uit het feit dat ze hoge cijfers geven als ze de vragenlijst invullen die ze na hun behandeling krijgen voorgelegd. Bovendien is ProReha als enige fysiotherapiepraktijk in Voorschoten sinds 2008 HKZ-gecertificeerd, een certificaat van een landelijk erkende organisatie die kwaliteitsnormen voor de zorg opstelt. Jaarlijks is er een audit tijdens welke gekeken wordt of ProReha zijn zaken op orde heeft. Eveline, afsluitend: “De nominatie voor de Sterkste Schakel zie ik als een stukje waardering voor het team. Als klanten ons voordragen omdat ze ons klantvriendelijk en deskundig vinden, ben je verplicht om mee te doen.”

ProReha Fysiotherapie & Trainingscentrum
Papelaan 85a
2252 EG Voorschoten
T 071 – 561 96 94
I www.proreha.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *