BMW X1: ‘Lekker straf geveerd’

Laat ik u eerlijk zeggen dat ik de BMW X1 nooit zo’n mooie BMW heb gevonden. De vernieuwde BMW X1 daarentegen wel. Hij is volwassener geworden en naar mijn smaak fraaier gelijnd.

DOOR JOHN VROOM, AUTOREDACTEUR

Grappig is dat de nieuwe korter is dan zijn voorganger, maar tegelijkertijd wel een stuk ruimer, met name op de achterbank waar nu enorme hoofd- en beenruimte is. Dat komt omdat hij in de breedte en de hoogte een stukje gegroeid is. Maar de belangrijkste reden is dat de motor bij deze X1 dwars geplaatst is, waardoor fors aan ruimte is gewonnen. Het dashboard is geleend van de 2 Serie Active Tourer en is daarmee een stuk eigentijdser en de ergonomie is super.

De zit is hoger dan bij het vorige model en dat geeft een beter zicht rondom. Tja, een BMW met voorwielaandrijving, dat is voor veel BMW fanaten vloeken in de kerk, maar als je het niet wist, dan zou je zeer onder de indruk zijn van de rij-eigenschappen van deze X1. Pas als je hem met hoge snelheid door de bochten jaagt, merk je de wat andere balans, maar zover zullen de meeste X1 rijders het niet laten komen. Hij stuurt heel prettig en de wegligging is prima. Deze X1 is lekker straf geveerd.

Kortom een fraaie en vooral ruime SUV van het merk BMW en dat zegt veel zakenrijders genoeg. Dus snel richting Noordwijk lijkt mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *