KeeminK Design in Nieuw-Vennep: “Het kan veel efficiënter in het MKB”

“Wij zijn geen softwarebedrijf, zoals sommigen denken, maar een projectbureau dat bedrijven helpt om hun werkzaamheden zodanig te automatiseren dat zij efficiënter kunnen werken,” zegt René Keemink van het vier man tellende KeeminK Design in Nieuw-Vennep. 

“Een tijdje geleden zaten we bij een bedrijf voor wie wij het factuurproces analyseerden,” geeft René Keemink als voorbeeld. “Facturen die al klaar lagen om te versturen, werden last-minute gecorrigeerd door een directielid, waardoor het hele proces van accorderen en produceren van de nota’s opnieuw moest. Dat is natuurlijk heel inefficiënt.”

Gereedschapskoffer
“In dit soort gevallen kijken wij waar de knelpunten zitten en wat de oplossing is,” gaat René verder. “En daarbij gaan we niet de bedrijfsprocessen omgooien, zoals sommige ICT-dienstverleners weleens willen. Zo werken wij niet, want dat zou betekenen dat een klant ofwel jarenlang zijn werk verkeerd heeft gedaan, ofwel dat wij een enorm ego hebben. Liever kijken we waar de kracht van een bedrijf zit. Dat ondersteunen wij met IT. ”

“We zijn sterk in het analyseren van complexe IT-problemen en het oplossen ervan,” vat René samen. “Onze gereedschapskoffer is het IT-platform Tradium dat we zelf hebben ontwikkeld. Je kunt dit vergelijken met een Zwitsers zakmes met tal van toepassingen. Maar alleen de toepassingen die de klant nodig heeft gebruiken we, zodat het behapbaar blijft voor de klant en hij niet wordt afgeschrikt. We nemen de klant als het ware bij de hand.”

Doorbraak
KeeminK Design werd geboren in 1988 op een zolderkamer in Den Haag. Een eerste doorbraak bereikte het bedrijf enkele jaren later toen het in opdracht van de Technische Unie een online bestelproces voor installateurs opzette. Midden jaren negentig was er een tweede doorbraak toen KeeminK een organisatie in de zorg volledig automatiseerde. “Toen ging het roer om en hebben we gekozen voor een eigen IT-platform, dat het fundament is geworden van al onze huidige activiteiten,” legt René uit.

KeeminK Design is actief in heel Nederland maar ook buiten de landsgrenzen, voor bedrijven in allerlei branches. René: “Mijn bedrijf bestaat inmiddels 27 jaar, maar ik denk niet aan stoppen. Ik ga elke dag lachend naar mijn werk. Bovendien zijn er uitdagingen genoeg. In het MKB is nog veel efficiency te halen. Bij degenen die meer willen weten, kom ik graag eens langs.”

KeeminK Design B.V.
Frankweg 19, 2153 PD Nieuw-Vennep
T 0252 – 620 888
I www.keeminkdesign.nl
I www.tradium.nl
E [email protected]
F www.facebook.com/erpsysteem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *