Pietia Laarhoven over award internationaal zakendoen

Met negen genomineerden voor de TK Penning (de award voor internationaal zakendoen) is het deelnemersveld dit jaar behoorlijk uitgebreid. Voor het eerst dingen de bedrijven ook mee naar de eretitel van de Sterkste Schakel.

“We hebben ook dit jaar weer een mooi deelnemersveld. Het zou daarom jammer  zijn als je deze bedrijven niet ook laat meedoen aan de Sterkste Schakel-verkiezing zelf,” zegt Pietia Laarhoven, partner bij TeekensKarstens advocaten notarissen, die het juryteam van de TK Penning voorzit. Het team bestaat uit haar collega Kees van Oosten (TK), Stephan Stokkermans (Grand Hotel Huis ter Duin), Anton Buntsma (Buntsma Autoschade) en Marco Kastelein (Planje Accountants). Pietia: “Wie weet komt de overall winnaar dit jaar wel uit deze categorie. Het is mooi dat deze deelnemers zich nu ook kunnen presenteren tijdens de jaarlijkse speeddate-sessies.”

Gevarieerd deelnemersveld
“Het deelnemersveld is heel divers,” vervolgt Pietia. “Vorig jaar waren alle bedrijven gelinkt aan de Agri & Food-sector. Niet vreemd als je bedenkt dat Nederland wereldwijd hofleverancier is met de meest succesvolle en innovatieve Agri & Food-bedrijven en kennisinstellingen. Dit keer hebben we naast een lavendelkweker, een bloemenexporteur, een fabrikant van diervoeding en een familiebedrijf dat nog steeds zowel bollenkweker alshandelaar is, ook een fitnesscenter dat onderdeel is van een Australische keten, een leverancier van onderdelen voor klassieke Citroëns, een internationaal logistiek concern, een bedrijf in opslag- en handlingsvoorzieningen voor gevaarlijke stoffen en een ontwerper en leverancier van matrix reclameframes. Ook qua omvang zijn het gevarieerde bedrijven. We hebben aan de ene kant een genomineerde met slechts enkele medewerkers in dienst en aan de andere kant een concern met 25.000 medewerkers. Dat maakt de editie van dit jaar weer erg leuk.”

TK advocaten notarissen is alweer voor het derde achtereenvolgende jaar sponsor van de award voor internationaal zakendoen, die voorheen exportprijs heette, toen gesponsord door de Kamer van Koophandel. “Ik mag de TK Penning straks voor de derde keer uitreiken en ben voor het tweede jaar jurylid,” zegt Pietia. “Wat steeds opvalt is dat de deelnemers heel enthousiast zijn en trots op hun nominatie. Velen maken melding van de nominatie op hun website of er hangt een ingelijste nominatie aan de muur.”

Met beide benen in de regio
Pietia is blij dat ze namens TK een bijdrage kan leveren aan de klantgerichtheidscompetitie. De juryleden kijken,
behalve naar de internationale component, ook naar zaken als de visie van het bedrijf, de omgang met het personeel, de (financiële) doelstellingen, de processen, klanttevredenheid, klantgerichtheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Dat TK de award voor internationaal zakendoen sponsort, is geen toeval. Pietia: “We zijn een regionaal kantoor met ook een duidelijke internationale focus. Wij weten waar de genomineerden bij het internationaal zakendoen tegenaan lopen door onze  jarenlange ervaring in grensoverschrijdende vraagstukken, waarbij onze adviseurs van de landendesks zowel schriftelijk als mondeling de taal van de betreffende landen goed beheersen, op de hoogte zijn van de regelgeving aldaar en toegang hebben tot de juiste instanties. Hiermee onderscheiden we ons van de andere kantoren in de Rijnstreek, waarbij ik wil benadrukken dat we stevig met beide benen in de regio staan, met een goede dienstverlening als belangrijkste activiteit, ongeacht of dat regionaal of internationaal is.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *