Preview Mercedes-Benz E-Klasse: Veel nieuwigheidjes

Dit voorjaar komt de nieuwe E-Klasse op de markt. Eerst als Sedan en in het najaar gevolgd door de Estate. Nu vast een preview.

Na zo’n 7 jaar werd het tijd de E-Klasse te vernieuwen. Het zal u niet verrassen dat het ontwerp het midden heeft tussen de C- en de S-Klasse. Afgezien van een stoer en confronterend front, elegant gevormde zijlijnen en een eveneens elegante achterkant. Ook in het interieur zie je veel nieuwigheidjes uit de S-Klasse, zoals een head-up display.

Helemaal nieuw zijn de twee touchpads op het stuur waardoor je je handen niet meer hoeft te verplaatsen voor het bedienen van alle relevante functies. Zelfs spraakbediening is een mogelijkheid. Voor de rest is het dashboard een combinatie van de C- en de S-zusjes. De nieuwe E-Klasse zal leverbaar zijn met de nieuwe vier- en zescilinder benzine- en dieselmotoren met een inhoud van 2.0 en 3.0 liter naast de nieuwe zes-in-lijn met de dubbele turbo. Voor de liefhebbers zal deze nieuwe E-Klasse ook leverbaar worden als Plug-In Hybrid die een elektromotor van 75 kW tot uiteindelijk 120 kW krijgt waardoor er een grotere elektrische actieradius  mogelijk wordt gemaakt. Kortom een belangrijke frisse concurrent in de strijd tussen de Grote Duitse Drie. In 2017 volgen de nieuwe E-Klasse Coupé en E-Klasse Cabrio.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *