De nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse: Heerlijke reisauto!

Persoonlijk word ik helemaal gestoord van al die moderne snufjes in de hedendaagse auto’s, waarbij ik echt het idee heb dat het er meer op- of aanzit om mee te doen met de opstuwende concurrentie, dan dat de consument er op zit te wachten.

Mercedes-Benz heeft dat bij deze nieuwe E-Klasse goed begrepen, want je kunt hem bestellen met een digitaal instrumentarium als een soort tablet voor u met rechts daarvan een mini-beeldscherm met ingenieuze projectie daarop, maar ook in een versie met traditionele klokken.

Heerlijk toch die simpele eenvoud. Maar hiermee ben je er nog niet, want de combinaties van materialen, aankleding, veiligheidspakketten en assistentiesystemen die je kunt bestellen lijkt oneindig. Maar goed, dat terzijde. Neemt niet weg dat Mercedes-Benz een fraaie E-Klasse heeft ontwikkeld. Het ontwerp houdt het midden tussen de C- en de S-Klasse. Een stoer en imponerend front, elegant gevormde zijlijnen met een eveneens elegante achterkant. Helemaal nieuw zijn de twee touchpads op het stuur, waardoor je de handen niet meer hoeft te verplaatsen voor het bedienen van alle relevante functies. Zoals gebruikelijk bij dit merk is de rijpositie perfect in te stellen door de uitgebreide verstelmogelijkheden van de stoel en het stuur. Zoals ook gebruikelijk rijdt deze E-Klasse uiterst comfortabel. Hij is leverbaar met de nieuwe vier- en zescilinder benzine- en dieselmotoren en voor de bijtellingliefhebbers zal hij ook leverbaar komen in een Plug-In Hybrid versie. Heerlijke reisauto!

Motor
Benzine
E200

Diesel
E220d
E350d

Afmetingen
Lengte 4923 mm
Breedte 2065 mm
Hoogte 1468 mm
Draaicirkel 11.6 m

Inhouds
Brandstoftank 66 l
Bagageruimte 540 l

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *