Baker Tilly Berk in Leiden: “Veel waardering vanwege onze lokale marktkennis”

Baker Tilly Berk is een van de grotere accountantskantoren van ons land met een groot internationaal netwerk. Tegelijkertijd is de organisatie geworteld in de regio en dus altijd direct betrokken bij de klanten in het eigen gebied. De organisatie telt ruim 700 medewerkers en achttien vestigingen, met name in de grotere steden. Het dichtstbijzijnde kantoor in onze regio is Leiden.

Baker Tilly Berk Leiden is sinds 2010 op het Delfts Jaagpad gevestigd. Daarvoor zetelde het accountantskantoor op de Schipholweg, ook in Leiden. “We zitten midden in ons verzorgingsgebied, dichtbij de business op de Rooseveltstraat en bij bedrijven elders in Leiden,” legt accountant Willem Jan Huizinga van het Leidse kantoor uit, dat nauw samenwerkt met de Haagse vestiging. “Dankzij onze ligging dichtbij de uitvalsweg naar de A4 zijn we ook snel bij onze klanten verder weg in de regio. De ligging is dus heel goed.” Met ‘we’ bedoelt Willem Jan zichzelf en zijn collega-accountants Rob van Schie en Alex Ruigendijk en de fiscalisten Rob Perik en Michiel van Mieghem.

Specialist inschakelen
“Ondernemers waarderen ons om onze kennis van de lokale markt,” schetst Willem Jan Huizinga de kracht van de organisatie. “Tegelijkertijd bieden we, naast de meer traditionele dienstverlening zoals het opstellen en controleren van jaarrekeningen en de belastingaangifte, extra service dankzij de expertise die we als landelijke organisatie zelf in huis hebben. Denk aan advies over subsidies, ondersteuning bij het kopen of verkopen van een bedrijf en advies op btw-gebied. We kunnen snel een specialist inschakelen als dat nodig is.” Ook buiten de landsgrenzen is Baker Tilly actief, met een netwerk van 161 vestigingen in 137 landen in de hele wereld. Dit gebeurt onder de naam Baker Tilly International. Hierdoor is de organisatie een van de grootste accountantsnetwerken van de wereld.

Familiebedrijven
Wat opvalt, is dat de accountantsorganisatie van oudsher veel familiebedrijven in het klantenbestand heeft. Hierdoor weten de mensen van Baker Tilly Berk wat ondernemen inhoudt. Niet voor niets huldigt de organisatie het principe: we zijn ondernemer naast de ondernemer.

De accountantsorganisatie deelt zijn kennis van de markt en de kunde die het in huis heeft, met behulp van een zogeheten Ondernemerscollege. Dit is een videoplatform op internet, waar ondernemers informatie vinden en geïnspireerd kunnen worden. Onderwerpen die op het internetplatform bijvoorbeeld behandeld worden, zijn digitalisering van de dienstverlening en het gebruik van sociale media om meer omzet te genereren.

Overheidsorganisaties
Behalve familiebedrijven heeft Baker Tilly Berk veel overheidsorganisaties als klant. De specialisten van Baker Tilly Berk die voor de lokale overheid en hieraan gelieerde organisaties werken, zijn onderdeel van een branchegroep die specifiek actief is voor deze sector. Vanzelfsprekend beschikt de accountantsorganisatie over alle vereiste vergunningen. Bovendien investeert het ruimschoots in het opleiden en bijscholen van de medewerkers.

Tot slot heeft de accountant innovatie hoog in het vaandel staan, wat onder andere blijkt uit het feit dat alle dienstverlening online wordt aangeboden, bijvoorbeeld in de vorm van het scannen van facturen. Via elk gewenst kanaal (iPhone, iPad) kan Baker Tilly Berk stuurinformatie aanbieden. Hierdoor beschikt een bedrijf of organisatie op elk gewenst moment over inzicht in de bedrijfsvoering en informatie om de koers van het bedrijf zo nodig bij te stellen.

“Op basis hiervan helpen en adviseren wij de ondernemer,” besluit Willem Jan Huizinga. “Wij interpreteren de cijfers en geven advies op basis van de inhoud. Zo garanderen we een hoge kwaliteit van dienstverlening.”

Baker Tilly Berk Leiden
Delftse Jaagpad 1a
2324 AA Leiden
T 071 – 305 00 00
E [email protected]
I www.bakertillyberk.nl 
I www.ondernemerscollege.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *