Volvo V60 D5 Twin Engine: ‘Helemaal Volvo’

In de vorige editie van Business op Wielen heb ik u een rij-impressie gegeven van deze Hybride Volvo, waarbij op dit moment de grootste USP is dat hij tot 1 januari 2017 slechts 15% bijtelling heeft. 

In gesprek met Volvo dealer Svala gaf deze aan twee speciale uitvoeringen te hebben die uiterst interessant zijn voor de zakelijke rijder, dus daar wil ik u in deze editie graag nader over informeren, want inderdaad, deze twee zijn echt de moeite waard om te overwegen. Laten we allereerst beginnen met de catalogusprijs. De Lease Edition staat in de prijslijst voor 46.995 euro en de Special Edition voor 51.995 euro. Beide hebben een elektromotor in combinatie met een dieselmotor en voorzien van een 6-traps automaat. Het bijzondere zit hem natuurlijk in de zeer luxe en complete uitrusting, waarvan ik er slechts een paar wil vermelden. Uiteraard bij Volvo legio veiligheidsvoorzieningen, zoals City Safety System. Een geavanceerde remassistentsysteem met hulp van lasertechnologie. Whiplash Protection System en ESC met Advanced Stability Control, maar ook Electronic Climate Control, 17 inch lichtmetalen velgen en elektrisch inklapbare buitenspiegels met grondverlichting om maar eens wat te noemen. De Special Edition is nog completer met leren bekleding met sportstoelen, Dual Xenon koplampen met adaptieve bochtverlichting, 18 inch lichtmetalen velgen, Sensus navigatie en nog een heel lijstje. Om een compleet beeld te krijgen van deze twee interessante zakenauto’s lijkt het mij handig om eens langs te gaan bij één van de Volvo Svala dealers in de regio.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *