Aannemersbedrijf K. de Jong gespecialiseerd in woningbeveiliging

“Wij hebben een vaste klantenkring rond Waddinxveen, Boskoop, Gouda en Alphen en een goede reputatie. Wij doen onderhoud, verbouwingen en aanbouwen, maar ons specialisme is woningbeveiliging,” vertellen Klaas en Niek de Jong. Ze zijn vader en zoon van het gelijknamige bouwbedrijf. Geen grote praters, maar wel liefhebbers van hun vak, vasthoudend en met vertrouwen in de toekomst.

Het gaat weer goed met ‘de bouw’. Klaas de Jong kan met smaak vertellen over de tijd dat de drukte zo groot was dat huiseigenaren al vóóraf een bonus boden wanneer hij alleen al een opdracht wilde aannemen. Klaas de Jong: “Dat was natuurlijk belachelijk, maar het is fijn dat het weer aantrekt.” Wat daar achteraan ook aantrekt is het aantal woninginbraken. “Inbraak slaagt wanneer een dief een deur of raam makkelijk kan forceren. Ons bedrijf is gecertificeerd door de politie om het keurmerk Veilig Wonen af te geven. Daarbij gaat het overigens niet alleen om inbraakveiligheid, maar ook om brandveiligheid. Onze collega’s komen hang- en sluitwerk nakijken, nemen op waar extra verlichting nuttig kan zijn en checken de brandveiligheid of de mogelijkheden voor brandmelders.”

Relatie opbouwen
Het werk voor het politie keurmerk is voor het bedrijf een ‘fijne binnenkomer’. De Jong: “Onveilig materiaal of klemmende deuren heb je snel geconstateerd en zullen wij ook snel en makkelijk kunnen vervangen. Maar achterstallig onderhoud kan ook wijzen op grotere zwakheden als houtrot. En je wilt natuurlijk geen veiligheidssloten in een rotte deur zetten. Wij kunnen vanuit dat uitgangspunt de klant stapje voor stapje bijstaan bij het verbeteren van zijn woning. Zo bouw je een relatie op. Wij leven mee van veiligheidswerk, naar noodzakelijk onderhoud tot en met de verbouwing van het huis wanneer bijvoorbeeld de kinderen het huis uit zijn.”

Kwaliteit en service
Een goede bouwer krijgt een heleboel vertrouwen van zijn klanten. “Goed werk heeft maar één prijs, of wij het nu doen of een ander. Wanneer je je vak verstaat, dan zorg je ervoor dat je vlot werkt en vooral dat alle verschillende werkzaamheden goed op elkaar aansluiten. Klanten die per sé het onderste uit de kan willen hebben van een aannemer zullen merken dat die gaat beknibbelen op materiaal en service. Dan ben je op de lange termijn slechter af en zit je nú in de rommel. Wij maken het vertrouwen van de klant waar met goed werk, met een duidelijke uitleg van het werk en met service, zoals schoonmaak, tijdens de werkzaamheden.”

Klaas en Niek zien de toekomst met plezier tegemoet. “Er zal de komende tijd veel werk op ons afkomen. Veranda’s zijn in de mode, de eerste isolatiewerkzaamheden uit de jaren zeventig zijn aan vervanging toe en met de vergrijzing zal de vraag naar woningaanpassing stijgen. En tenslotte zien wij mensen terugkomen van kunststof kozijnen: die worden lelijk en zijn moeilijk te beveiligen.”

Aannemersbedrijf K. de Jong
Coenecoop 350
2741 PN Waddinxveen
T 0182 – 614 709
E [email protected]
I www.kdejong.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *