Berry Nohlen is met Benoton ‘dynamisch in steen’

“Leveren wat de opdrachtgever vraagt”, zegt Nohlen, “is in de handel, productie en levering van beton, keramiek en natuursteen géén open deur.” En hij kan het weten, want hij heeft de sector in vierentwintig jaar van álle kanten leren kennen vóór hij in 2008 zijn eigen bedrijf begon. “Ik vond het eigenlijk jammer om langzamerhand te ervaren dat de sector zoveel belangstelling had voor zichzelf, in plaats van voor de vragen en wensen van de klant. Maar uiteindelijk is het wel het gat in de markt waar ik met plezier in gedoken ben.”

“Tussen mijn zestiende en mijn veertigste heb ik in drie rollen het vak leren kennen. Eerst buiten, als stratenmaker en uitvoerder, daarna binnen, als commercieel medewerker van een grote betonfabrikant en tenslotte als handelaar in betonproducten. Ik ben mijn eigen bedrijf begonnen met als doel om de kwaliteit in advies, de productie en de levering van betonnen, keramische en natuursteen materialen te verbeteren.”

‘Kom maar kijken’
In de showroom in Bodegraven liggen honderden monsterstukken beton, natuursteen en gebakken straatstenen en Nohlen kent hun speciale eigenschappen allemaal. “Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat álles mogelijk is, maar je moet wel weten waar het voor bedoeld is. Op het gebied van beton voor de professionele markt (tegels, stenen, goten, betonplaten, prefab beton, straatmeubilair) ken ik de techniek en ken ik de vaardigheden van de producenten. Daarmee kan ik advies geven voor maatwerkoplossingen die veelal speciaal gemaakt worden.”Iedere denkbeeldige opdrachtgever krijgt als eerste advies ‘Kom maar kijken’. In de showroom kan men al het beschikbare materiaal zien en voelen. “Nee, klanten krijgen bij mij tóch geen keuzestress”, zegt Nohlen gevraagd naar de overweldigende hoeveelheid verschillende materialen. “Wanneer je eerst heel precies de behoeften bepaalt, dan blijft alleen het beste over. En dat hoeft niet het duurste te zijn.”

Planmatig werken
Dat betekent dus ook dat de toegevoegde waarde van Berry Nohlen het best tot zijn recht komt bij klanten die planmatig werken. “Alles is mogelijk, maar dan moet je wel de tijd nemen om dat te laten gebeuren. Architecten in de grond-, weg- en waterbouw mogen van mij alles verzinnen. Ik neem geen genoegen met ‘kan niet’.” Het betekent wel dat je beiden de tijd moet nemen om het werk goed voor te bereiden. “Dat is de moeite waard, want maatwerk betekent een betere kwaliteit voor hetzelfde geld.”

Voorrangsweg
Werken met Benoton ziet Nohlen als rijden op een voorrangsweg: “Die is veilig en loopt nooit dood. Naast de specialisatie op grond-, weg- en waterbouwkundig gebied bieden wij ook de particuliere markt een snelle en eenvoudige weg naar kwaliteit van steen rondom huis en tuin.

Stenenwinkel.nl is ons platform waarop iedereen online naar materiaal voor binnen of buiten kan zoeken. Verandacentrum.nl voorziet in de behoefte om de woning te verfraaien met een veranda, tuinkamer of lounge. Met deze drie concepten zie ik nog vele mogelijkheden om te groeien, en zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet.” “Voorbeelden en anekdotes zijn er genoeg, na 25 jaar zou ik “een bestseller” kunnen schrijven. Het mooiste voorbeeld betrof dit jaar een particuliere klant die contact opnam met Benoton voor 400m2 exclusieve gebakken straatstenen. Niet iedere particulier koopt dit voor zijn achtertuin. Aan de hand van verkregen informatie werd me duidelijk dat de klant elders totaal verkeerd was geadviseerd. Ik nodigde de man uit in Bodegraven zonder een prijs te noemen. Tijdens zijn bezoek sloeg ik zijn meegenomen monstersteen dwars doormidden. Verschillen werden snel duidelijk. Een paar uur later maakte hij €16.000,00 over. Ik had nog geen steen geleverd. Succes is zeggen wat je gaat doen en meer doen wat je hebt gezegd.”

Benoton B.V.
Henri Dunantweg 6A
2411 NJ Bodegraven
T 0172 – 533 375
E [email protected]
I www.benoton.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *