Copper, Food & Drinks, heeft geen klanten, maar gasten

Tijdens het interview voor dit artikel laat Alies Geerlings, assistent restaurant manager, de ándere gasten niet uit het oog. Iedereen die binnenkomt wordt gespot, waarna wordt gecheckt of één van de andere teamleden de binnenkomer heeft opgevangen. Bekenden verwelkomen ze en dan heeft bedrijfsmanager Harm van der Linden ook nog tijd mij een tweede kopje koffie aan te bieden. “Laat alle andere bedrijven maar klantgericht zijn, wij zijn liever gastgericht.”

“Wij bestaan nu zeven jaar en hebben in die tijd weinig verloop gehad in de vaste kern van het team,” zegt bedrijfsmanager Harm van der Linden, “en dan word je onverslaanbaar. Iedereen van het team van vijf mannen en vijftien vrouwen in de bediening weet wat er van hem verwacht wordt en wij zijn inmiddels uitstekend op elkaar ingespeeld. Vaste gasten geven ons dat ook terug. Die zeggen dat ze zien dat wij het leuk hebben met elkaar. Onzevaste gasten zijn onze grootste fans, daarom hoeven zelf niet veel aan promotie te doen. Wij doen hierbinnen en op het terras ons best. Want daar gebeurt het.”

Ongedwongen
Dat Copper alweer zeven jaar op deze plek staat is een verrassing, want het ziet er tijdloos uit. Op de eigen website spreken ze ook nog van een ‘nieuwe eetgelegenheid’. Maar inmiddels is Copper niet meer weg te denken. Dagelijks bedienen zij bijna driehonderd gasten, verdeeld over lunch, diner en koffie tussendoor. En dat houdt niet op buiten het seizoen. “In onze ongedwongen sfeer voelt iedereen zich thuis. Wij hebben drie jaar op rij de trofee voor het beste zakelijke terras van de Bollenstreek gekregen. ’s Avonds zien wij dezelfde mensen terug voor een romantisch diner en in het weekeinde komen gasten met familie of vrienden.”

Bediening
Geerlings en Van der Linden hebben allebei een serieuze hotelopleiding genoten. Maar het is nooit alleen de opleiding, je ziet dat ‘het bedienen’ een tweede natuur is. Geerlings, die dus geen gast uit het oog verliest: “Wanneer wij mensen aannemen zien wij ook onmiddellijk of iemand ‘het heeft’ of niet. Je moet weten hoe het hoort en daar aandacht aan besteden, zoals je geleerd wordt bij de opleiding. Maar je moet vooral ook wíllen ‘dienen’.

Dat iedereen altijd tevreden zou zijn kan natuurlijk niet. Van der Linden: “Met 300 dagelijkse gasten lopen wij wel eens een klacht op. Het gaat erom je dan telkens te bedenken dat iemand daar een aanleiding voor heeft. Wanneer je daarnaar vraagt, dan kun je werk maken van de klacht en zien of je het nare gevoel kunt wegnemen.”

Copper, Food & Drinks, staat op het duin vóór Huis ter Duin in Noordwijk aan de zuidkant van de Boulevard. Met zijn imposante parkeergarage in de kelder is het een makkelijke plek om naartoe te rijden.

Copper, food & drinks
Grent 1
2202 EJ Noordwijk
T 071-368 1802
E [email protected]
I www.restaurantcopper.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *