Hyundai i30: ‘Strak interieur’

Begin volgend jaar staat hij in de showroom bij Geenjaar Automotive in Leiden. De nieuwe Hyundai i30. Nu alvast een preview. Heel verstandig van deze Zuid-Koreaanse autoproducent is dat de laatste jaren de modellen op Europese principes gestyled zijn, waardoor zij uitermate concurrerend zijn met de Europese merken. 

Typisch Zuid-Koreaans is de slimmigheid auto’s van dit merk 5 jaar garantie mee te geven dat vertrouwen wekt. Het design zou ik veilig willen noemen. Opvallend is de grille die Hyundai de ‘cascade-grille’ noemt, waarmee het merk vloeibaar, omlaagstromend staal wil uitbeelden. Vraag mij niet waarom. Deze grillevorm gaan we op alle volgende nieuwe modellen tegenkomen als het Hyundai familiegezicht. De verlichting als functie en design is

tegenwoordig een hot issue en dus ook bij deze nieuwe i30. Lange scherpe koplampen, voorzien van drie ledprojectoren en de dagrijverlichting is verticaal geplaatst, met de richtingaanwijzers er in verwerkt. Het interieur is strak getekend, waarbij opvalt dat het infotainmentscherm plezierig hoog geplaatst is. Veel functies zijn te bedienen met de knoppen aan het stuur. Wat uitvoering betreft belooft Hyundai een hoop standaard opties zoals een 5-inch scherm met audio, achteruitrij-camera, autonoom remmen, botswaarschuwing en dat soort zaken. Voor de zakelijke markt zal de nieuwe i30 Station-wagon van groot belang zijn die er hopelijk begin 2017 ook snel aankomt.

John Vroom, autoredacteur

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *