Speciaalbierpakket.nl groeit uit tot veelzijdige Drankenhandel Leiden

Joeri Paardekooper begon zes jaar geleden met een webshop voor speciaalbieren. “Via de webshop wilde ik aanbieden wat verder niemand had.” Speciaalbier brouwen is een kleinschalige bedrijfstak waarbij tientallen, zo niet honderden brouwers, kleine hoeveelheden op de markt brengen. “De échte liefhebbers vonden ons online en al snel vroegen zij of ze ook naar de winkel konden komen. Nu komen ze vanuit heel Nederland naar Leiden om hier soms uren het aanbod van ruim 1.500 soorten te bekijken. En is onze bierwebshop uitgegroeid tot een volwaardige Drankenhandel.”

“De groei van de webshop ging zo snel na de start in 2010 dat ik overal in huis de dozen bier had staan. Daar moest dus een opslag- en verzendlocatie bij komen. Door de uitbreiding van ons aanbod en de wens van klanten om in een winkel te komen ‘browsen’ hebben wij nu een pand van ruim 300 vierkante meter.” Daar is ruim voldoende plek voor de bijna 1.500 soorten bier. En omdat Paardekooper álle wensen van zijn klanten serieus neemt staan daar inmiddels ook honderden soorten gedestilleerd en honderden verschillende wijnen. “Wij zeggen nooit Nee. Mijn manier van een detailhandel ontwikkelen is een mooie collectie opbouwen, waarmee je zorgt dat je alles kunt leveren dat wordt gevraagd.”

“De essentie van ons werk is het bieden van mooie producten. Dat houden we dus ook bij op de webshops speciaalbierpakket.nl en drankenhandelleiden.nl. Het goed bijhouden van de webshop verzekert ons van goede vindbaarheid. Alle nieuwe voorraad gaat met een foto en beschrijving op de shop, wij zorgen voor het bijhouden van steekwoorden en voor regelmatige vernieuwing van de teksten op de site.” Daarnaast moet de klantenservice rond de webshop kloppen. “Wij zoeken actief de interactie met de klant. Wij bellen meteen als de klant vragen stelt in de shop en wij bellen direct wanneer de levertijden afwijken. Maar de belangrijkste service is de voorraad en het aanbod van onverwachte, bijzondere dranken.”

Delen met klanten
Alle klanten van speciaalbierpakket.nl samen weten meer van bier dan Paardekooper en zijn collega’s. “Wij delen onze kennis van speciaalbieren met onze klanten. En onze enthousiaste klanten vertellen vaak veel over hun wensen of over nieuwe dingen die zij gezien hebben. Wij volgen de kenners op social media, en zien wat zij zeggen over kleine brouwers of speciaal aanbod. Dat helpt ons weer bij het beeld dat wij van de markt hebben. Zo komen vraag en aanbod bij elkaar. Wij houden elkaar scherp en dat draagt bij aan onze reputatie als ‘de plek waar bijzondere dingen te krijgen zijn’.”

Drankenhandel Leiden
De winkel draagt ook de naam Drankenhandel Leiden. “Wij hadden eerst erg veel ruimte in de winkel over, maar dat staat inmiddels vol. Toch ga ik niet nog een keer verhuizen, omdat onze lokale klanten ons hier nu goed weten te vinden. Voor horeca, verenigingen en bedrijven in de omtrek vervullen wij de groothandelsfunctie. Daarin en in het aanbod vandestillaten verwachten wij nog verder te groeien. Het zal op de Zeemanlaan dus nog wel drukker worden.”

Speciaalbierpakket.nl / Drankenhandel Leiden
Zeemanlaan 22B
2313 SZ  Leiden
T 071 – 240 0285
E [email protected] / [email protected]
I www.speciaalbierpakket.nl / www.drankenhandelleiden.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *