Subaru Outback: ‘Stoer aangekleed’

Subaru is altijd al een eigenzinnig Japans automerk geweest. Liefhebbers van de autosport kennen het merk van die blauwe sedanversie met die enorme spoiler en goudkleurige lichtmetalen velgen die vele rally’s gewonnen heeft in de loop der jaren. Sportief dus.

Maar het merk maakt meerdere modellen, zoals de Outback. Een stoer aangeklede, extra hoge stationwagon die een spatje modder  niet schuwt met zijn vierwielaandrijving. Maar, wat mij opvalt, toch elegant gelijnd. Het interieur is Aziatisch Amerikaans, zeg maar functioneel, waarbij het dashboard is voorzien van een mooi infotainment-touchscreen, waarin veel functies in zijn geïntegreerd en gebruik gemaakt kan worden van internettoepassingen en apps. Het grote voordeel van de Outback is dat hij ruim is, vooral voor de achterpassagiers. De bagageruimte is zonder dat je de achterbank plat legt al zeer royaal. Uit alles blijkt dat ook deze Subaru erg afgestemd is op de Amerikaanse markt en dat merk je vooral in zijn rijgedrag, dat erg op comfort is afgestemd. Meer op lekker cruisen dan sportief sprinten. De vering is ook opvallend zacht. Desondanks kan je hem soepel en levendig door het verkeer laveren en heeft hij een koersvast bochtengedrag. De Outback is ruim voorzien van eigentijdse snufjes en veiligheidssystemen. Het meest opvallend daarbij is de stereocamera aan weerszijden van de binnenspiegel die over de veiligheid waakt. Een eigenzinnige zakenauto en ideaal als trekauto van caravans en paardentrailers. Het team van Hollandse Auto Import Maatschappij (H.A.I.) uit Rijnsburg informeert u graag verder.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *