Burgemeester Lenferink en wethouder Schoonderwoerd in top ‘Beste Bestuurder’ van Nederland

Deel dit artikel
De Leidse burgemeester Henri Lenferink en wethouder Floris Schoonderwoerd van Kaag en Braassem grijpen net naast de titel van ‘Beste Bestuurder’.
Recentelijk maakte de organisatie van de verkiezing, het blad Binnenlands Bestuur, de prijswinnaars bekend. De commissaris van de koning in Brabant Wim van de Donk is dit jaar de beste bestuurder. Wethouder Lot van Hooijdonk van Utrecht is de beste jonge bestuurder.

Het is de derde keer dat Lenferink meedingt naar de prijs en hem niet krijgt. Sinds 2015 werd hij elk jaar genomineerd. ,,Er is weinig dat wijst op metaalmoeheid’’, schrijft Binnenlands Bestuur in de nominatie. ,,Lenferink geldt als een buitengewoon communicatief bestuurder die bovendien zijn dossiers goed kent.’’ Schoonderwoerd dong voor de tweede keer mee naar de titel van beste jonge bestuurder. ,,Zijn betrokkenheid en resultaatgerichte aanpak hebben ertoe geleid dat hij gezien wordt als een verbindende wethouder’’, aldus Binnenlands Bestuur.

De wedstrijd begon met duizend nominaties, waaruit tien mensen geselecteerd werden. Er werden bijna 9.000 stemmen uitgebracht.

Geef een reactie