Mitsubishi Eclipse Cross: ‘Compacte, coupé-achtige SUV’

Mitsubishi stond tijdens de Autosalon van Genève volledig in het teken van de nieuwe Eclipse Cross. Een compacte SUV die in de herfst van dit jaar in de showroom zal staan bij dealer Oudshoorn in Leiderdorp. De Mitsubishi Eclipse Cross is een compleet nieuwe, compacte, coupé-achtige SUV die wordt gepositioneerd tussen de ASX en de Outlander.

Kenmerkend zijn de scherpe lijnen en de coupé-achtige daklijn, de geprononceerde taillelijn, de schuin geplaatste achterruit, de scherpe V-vorm in het ontwerp van de achterzijde en de korte overhangen en brede wielkasten. Niet te vergeten de ‘Dynamic Shield’ grille, dat het nieuwe familiegezicht wordt. De achterkant is ook opvallend anders door de kubistische styling van de achterlichten en de gesplitste achterruit. Ik ben benieuwd hoe de Europese consument hier op zal gaan reageren. Mitsubishi heeft met zwarte en zilveren elementen een sportief ogend dashboard nagestreefd met een slank beeldscherm van het multimediasysteem. Het interieur is royaal van opzet met een verschuifbare achterbank. Passagiers achterin profiteren van veel beenruimte, terwijl de zithouding naar wens kan worden aangepast, dankzij een verstelbare rugleuning. Ondanks de aflopende coupé-achtige daklijn is er achterin voldoende hoofdruimte. Mitsubishi zal deze Eclips Cross leveren met een keuze uit twee motoren die het sportieve karakter van de compacte SUV onderstrepen. De nieuwe 1.5-liter turbobenzinemotor met directe brandstofinjectie of de 2.2-liter turbodieselmotor gekoppeld aan een nieuwe 8-trapsautomaat, beiden aangedreven door een elektronisch geregelde vierwielaandrijving.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *