Samenwerking PWA Computers en NWH Jobs

“Begin november kregen we op een zondagavond om elf uur een telefoontje. Of we binnen vijf dagen negentig mensen konden regelen voor een pakketsorteercentrum dat een piek in buitenlandse internetbestellingen moest verwerken. Dan is het handig als je thuis kunt inloggen op het computersysteem,” zegt Dennis van Wieringen van uitzendbureau NWH Jobs.

Een goed werkend automatiseringssysteem is van groot belang voor NWH Jobs, een uitzendbureau dat tijdelijk personeel werft en detacheert bij bedrijven, onder andere in de tuinbouwsector, waarvoor ruim driehonderd voornamelijk Poolse werknemers worden ingezet. Om de activiteiten van NWH Jobs in goede banen te leiden, is het uitzendbureau klant van PWA Computers, dat in een aangrenzend pand achter NWH Jobs is gevestigd.

Poolse dependance
NWH Jobs heeft een fullservice-overeenkomst met PWA Computers. Dit betekent dat PWA Computers alles verzorgt op het gebied van de IT voor NWH Jobs, waaronder de aanleg, het onderhoud en de monitoring van het gecombineerde internet- en telefoonnetwerk, maar ook bijvoorbeeld het instellen van een mobiele telefoon of een laptop.

Verder doet PWA Computers op projectbasis allerlei andere klussen, zoals de aanleg van internetverbindingen in de woningen van Poolse werknemers en de installatie van Office 365, waardoor iedereen van NWH Jobs op elke gewenste plek kan inloggen. Vanaf april kan dit ook in een dependance in Polen, dat daar geopend wordt om uitzendkrachten te werven. “Voor bijvoorbeeld planners die in het weekend of ’s avonds in alle rust willen werken, zijn de flexibele werkplekken ideaal,” legt Dennis van Wieringen uit.

Geen papieren rompslomp
Ook met softwarebedrijven zoekt NWH Jobs naar een zo efficiënt mogelijke manier van werken. Dankzij een van hen kunnen de contracten van de uitzendkrachten sinds 1 januari digitaal ondertekend worden. De voordelen? Dennis van Wieringen: “We besparen tijd en we hebben geen papieren rompslomp. Dankzij de automatisering kunnen we slank doorgroeien. Met hetzelfde aantal medewerkers kunnen we meer werk aan. Voor een snelgroeiende organisatie als de onze, met jaarlijks zo’n twintig procent omzetgroei, is dat belangrijk.”

“Voor ons is NWH Jobs een mooie klant,” gaat Steph de Jong van PWA Computers verder. “Het bedrijf maakt gebruik van ons totale portfolio. Maar wat vooral veel voldoening en veel plezier geeft is dat er veel plannen en ideeën zijn om de werkzaamheden te verbeteren. Wij komen met adviezen, waar echt naar wordt geluisterd, en we helpen met de uitvoering van de leuke projecten die hieruit voortvloeien. Dat is een mooie combi.”

Wildgroei
Op dit moment bekijken NWH Jobs en PWA Computers bijvoorbeeld hoe de communicatie met de uitzendkrachten kan worden verbeterd. In verband hiermee komen er later dit jaar iPads in de woningen van de medewerkers, waardoor eenduidig met hen kan worden gecommuniceerd over werkzaamheden en aanvangstijden. “Nu gaat dat via meerdere kanalen: sms, telefoon, e-mail,” zegt Dennis. “Van die wildgroei willen we af.” “We doen graag zaken met bedrijven uit de streek,” zegt Dennis afsluitend. “Zo help je elkaar en maak je de regio sterker. Omdat de lijnen kort zijn, PWA Computers met ons en onze softwareleveranciers meedenkt en servicegericht is, ook buiten kantooruren, zullen we niet snel overstappen naar een andere IT-leverancier. En is er een keer een storing, dan wordt het snel hersteld. Er is over en weer veel vertrouwen.”

Goede buren
“En we zijn goede buren,” zegt Steph de Jong lachend. “Bovendien hebben ook wij net als NWH Jobs meegedaan aan de Sterkste Schakel. Dat soort dingen maakt het extra bijzonder. Over het algemeen doen we ons werk op afstand. Er zijn klanten die ons pand nog nooit hebben gezien. Maar onze mensen en die van NWH Jobs komen over en weer bij elkaar over de vloer.”

PWA Computers
Pletterij 1F
|2211 JT Noordwijkerhout
T 0252 – 20 00 00
E [email protected]
I www.pwa.it

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *