Volvo V90 Cross Country: ‘Stoerder en exclusiever’

Het lijkt mij sterk dat de toekomstige eigenaren van deze nieuwe Volvo Cross Country hem de modder in zullen jagen, maar dit type maakt de V90 wel stoerder en exclusiever. Dit voorjaar staat hij in de showroom, maar nu vast een voorproefje.

Om de Cross Country een stoerder uiterlijk te geven heeft Volvo hem 6 cm meer grondspeling gegeven, zodat er een bodemvrijheid van 21 cm ontstaat. De grille en de wielkasten zijn aangepast en hij kreeg ook meer bescherming aan de onderkant en de carrosserie. Maar wat veel kopers net als ik nog belangrijker zullen vinden is dat dit model een nog chiquere interieurafwerking heeft gekregen. Om er maar een te noemen. Deze Cross Country is als enige Volvo leverbaar met chique zwart wortelnotenhout in het interieur. Uiteraard is er ook veel aandacht besteed aan de software met betrekking tot het onderstel voor het off-road aspect. Interessant is dat deze Volvo Cross Country de primeur heeft van het nieuwe waarschuwingssysteem dat gebaseerd is op car-to-car technologie via internet. De centrale cloudserver van Volvo krijgt bericht wanneer bij een Cross Country de alarmverlichting is ingeschakeld en de auto stilstaat. Ook als het signaal komt dat duidt op een glad wegdek wordt het gemeld aan de server die vervolgens andere auto’s in de buurt waarschuwt over de gevaarlijke situatie door middel van een afbeelding of een geluidssignaal aan communicerende auto’s. De Volvo V90 Cross Country staat voor u klaar bij Volvo dealer Svala in Leiderdorp, Katwijk en Hillegom.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *